Numărul total al cazurilor depistate de COVID-19 în Kazahstan a depăşit 80.000

Kazahstanul a raportat, în ultimele 24 de ore, 1.740 de noi cazuri de COVID-19, dintre care 924 de persoane cu simptome ale bolii COVID-19, iar 816 sunt asimptomatice, în creştere faţă de vineri, 24 iulie, când s-au înregistrat 1.687 de cazuri noi, potrivit unui ultim bilanţ al Ministerului Sănătății din Kazahstan, citat de Agenţia de presă TASS. Numărul total al cazurilor depistate de COVID-19 în Kazahstan a ajuns la 80.226. Numărul persoanelor vindecate a crescut, ajungând la 49.400 de pacienţi vindecaţi de COVID-19 şi externaţi.
Numărul total al deceselor înregistrate, de la debutul epidemiei de coronavirus şi până în acest moment în Kazahstan, a ajuns la 575 de decese, potrivit datelor anunţate, sâmbătă dimineaţă, de Ministerul Sănătății din Kazahstan.
Pe 13 iulie, un grup format din șase medici ruși a sosit la Atîrau, oraş situat în vestul Kazahstanului, iar, pe 14 iulie, un alt grup, format din 23 de medici din Moscova, a sosit în oraşul Alma Atî pentru a ajuta medicii locali să lupte împotriva bolii COVID-19.
Autorităţile din Kazahstan au extins până la 2 august măsurile restrictive introduse, din cauza răspândirii infecției cu noul coronavirus, au precizat surse din cadrul Guvernului republicii.
„Pentru a stabiliza în continuare situaţia epidemiologică, am luat decizia de a extinde măsurile restrictive în republică, cu încă două săptămâni, în perioada 20 iulie – 2 august”, se arată în comunicatul autorităţilor postat pe Facebook. 0.3% din populaţia Kazahstanului a contractat infecţia cu noul coronavirus. Ministrul adjunct al apărării din Kazahstan, Bakît Kurmanbaeiv, a decedat din cauza bolii COVID-19, la vârsta de 50 de ani./vdraguta/denisse
(www.russian.rt.com – 25 iulie)