Rețeaua europeană a Vodafone va deveni 100% verde

Vodafone anunță că, până în iulie 2021, rețeaua europeană va fi alimentată 100% cu energie regenerabilă, creând o reţea pentru clienții din 11 piețe, care se va dezvolta în manieră durabilă, folosind doar centrale eoliene, surse solare sau de apă.
Vodafone se angajează, de asemenea, să sprijine clienții buisness, care îi utilizează serviciile pentru a-și reduce emisiile de carbon cu un total de 350 de milioane de tone la nivel global în perioada 2020-2030 – un obiectiv ambițios, care echivalează cu totalul emisiilor anuale de carbon din Regatul Unit, din anul 2019.
Obiectivul Vodafone este cel de a îmbunătăți viața a 1 miliard de oameni și de a reduce, până în 2025, la jumătate impactul său asupra mediului. În 2019, Vodafone a achiziționat toată energia electrică din surse regenerabile, cu angajamentul de a-şi reduce la jumătate amprenta ecologică până în 2025 și de a reutiliza, revinde sau recicla 100% din deșeurile din rețeaua sa în sprijinul economiei circulare. Anunțul de joi accelerează angajamentele luate deja și adaugă unul nou.
Noul obiectiv de reducere a carbonului a fost stabilit cu ajutorul experților la nivel mondial în materie de carbon și sustenabilitate de la Carbon Trust, cu care Vodafone lucrează de ani buni.
Accelerarea planului pentru rețelele verzi din Europa: angajamentul Vodafone la nivel european anticipează cu trei ani o promisiune anterioară de a utiliza, până în 2025, 100% energie regenerabilă pentru rețele fixe și mobile. Aproximativ patru cincimi din energia utilizată de rețelele Vodafone vor proveni din surse regenerabile obținute direct din rețelele electrice naționale prin contracte de cumpărare a energiei electrice și cu tarife ecologice. Ultima cincime rămasă, furnizată de Vodafone pentru clădiri și alte infrastructuri, va fi în schimb acoperită de certificate pentru energia regenerabilă. Acolo unde este posibil, Vodafone va investi, de asemenea, în instalații de generare a energiei la fața locului, utilizând în principal panourile solare. Mai multe țări din Europa în care operează Vodafone, inclusiv Italia, și-au asumat deja angajamente foarte importante în sectorul energiei regenerabile.
Astăzi, Vodafone Italia utilizează 97% din energie din surse regenerabile, cu scopul de a ajunge la 100% până în 2021. În ultimul an, Vodafone Italia, datorită utilizării dispozitivelor Smart IoT (de exemplu, contoare inteligente, logistică inteligentă, cloud & hosting, ect), a înregistrat o reducere a emisiilor egală cu 1.306.815 tCO2e. Vodafone Italia, Republica Cehă și Irlanda folosesc deja de câțiva ani tarife pentru energie regenerabilă. Vodafone Spania a anunțat un acord de cumpărare a energiei electrice cu Iberdrola pentru 540 GWh din surse regenerabile, care include 140 GWh de la un nou parc eolian. În 2019, Vodafone Germania, România, Grecia și Ungaria, au ales pentru prima dată tarife pentru energie din surse regenerabile sau certificate („REC”).(www.lastampa.it – 23 iulie)/cpaunel/vdraguta