Reguli noi de călătorie pentru turiștii români

Evoluția îngrijorătoare a epidemiei la noi în țară, cu creșteri mari de la o zi la alta a numărului de cazuri, schimbă regulile de călătorie pentru turiștii români în mai multe state.

Unul dintre ele chiar a pus România pe lista neagră a ţărilor ai căror cetățeni nu mai pot intra în scop turistic. Mihaela Dumitrescu, cu cele mai noi informații pe acest subiect.

Reporter: Românii care voiau să meargă în vacanță în Cipru trebuie să-şi schimbe planurile de călătorie pentru că nu mai pot intra în această țară. Ministerul de Externe de la București a fost informat că România a fost inclusă pe o aşa-anumită listă a statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia. Astfel, românii nu vor mai putea să meargă în scop turistic în Cipru, iar în cazul în care călătoresc din alte motive, perioada de izolare de 14 zile va fi obligatorie.

Tot Ministerul de Externe a anunțat că, începând de marți, testul pentru COVID este obligatoriu și pentru cei care merg cu avionul în Grecia, nu numai pentru cei care veneau pe cale rutieră. Testul trebuie făcut cu cel mult 72 de ore înainte, iar cei care nu au avut timpul necesar înainte de plecare vor fi testați marți și miercuri, la sosire pe aeroporturile elene, iar de mâine sunt noi condiții de acces și în Austria pentru persoanele care vin din România. A fost diminuată perioada valabilitate a testului pentru coronavirus de la 4 zile la 72 de ore, iar perioada de izolare a fost redusă de la 14 la 10 zile. Măsurile vor fi valabile cel puțin până la 30 septembrie./cpodea/gpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 iulie