2020. július 27

A két parlamenti kamara elnökei levelet intéztek Ludovic Orban miniszterelnökhöz

Robert Cazanciuc és Marcel Ciolacu, a két parlamenti kamara elnökei hétfőn levelet intéztek Ludovic Orban miniszterelnökhöz, amelyben azt kérik, hogy terjesszen jelentést a Parlament elé azokról az intézkedésekeről, amelyeket a kormány tervez meghozni a szeptember 27-re kiirt helyhatósági választások és az új tanév szeptember 14-i megkezdése előtt a koronavirus-járvány elterjedésének megfékezésére. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 07.27)

A Közúti Infrastruktúra-Kezelő Vállalat újrakezdte a közbeszerzési eljárásokat a Feteşti és Cernavoda közötti Duna-hidak felújitásáért

A Közúti Infrastruktúra-Kezelő Vállalat (CNAIR) bejelentette, hogy újrakezdte a közbeszerzési eljárásokat a Feteşti és Cernavoda közötti Duna-hidak felújitásáért. Az eljárást a tavaly novemberben függesztették fel. Az ajánlatok benyújtására az új határidő 2020. agusztus 7-e. A vállalalt közleményében megjegyzi, hogy a több mint két és fél kilóméter hosszú két hid a IV-es páneurópai folyosó fontos részét képezi, amely átszeli Romániát nyugatról kelet fele. A rehabilitációs munkálatokat most végzik el először 38 év után a közúti közlekedési részen. A munkálatokat európai alapokból finanszirozzák és a tervek szerint 24 hónap alatt fejezik be. A becslések szerint, a két hid felújitása 26 millió euróba kerül. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 07.27)

Aláirták a Soveja és Lepşa közötti országút korszerűsitésére hivatott szerződést

Hétfőn, Focşani-ban aláirták a Soveja és Lepşa közötti, 16 kilóméter hosszú DN 2L országút korszerűsitésére hivatott szerződést. A munkálatok – tervezés és kivitelezés -, a hozzáaadott- értékadó (TVA) nélkül több mint 106 millió lejbe kerülnek. Lucian Bode szállitásügyi miniszter a galaci épitővállalattól a munkálatok ez évben való megkezdését kérte.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 07.27)

Olaszország egyik régiójában koronavirus-tesztet végeznek azokon a személyeken akik autóbusszal érkeznek Romániából

Lazió olasz régióban kibocsátott, kedden hatályba lépő rendelet értelmében koronavirus-tesztet végeznek azokon a személyeken akik autóbusszal érkeznek Romániából, még akkor is ha kötelezően házi karanténban kell vonulniuk. „Érdekünk az, hogy megvédjük Romát és Laziót”, nyilatkozta Alessio d’Amato, egészségügyi tanácsos.A teszteket a buszokon végzik, az utasok csak ezt köveően szállhanak le. Megjegyzendő, hogy sok olyan kisbusz van, amelyek csomagokat, mi több utasokat is szállitanak Romániából, akik az autobusz-állomásoktól távol szállnaki ki, igy elkerülik az olasz egészésgügyi hatóságok ellenörzését. Romában a hatóságok aggodalma fokozódott azt követően, hogy egy román nő koronavirus-tesztje pozitiv lett, amelyet a Tiburtina autóbusz-állomáson végeztek. A nő 24 órát utazott a busszal, Bákó és Roma közötti útvonalon. megjegyzendő, hogy csak az olasz fővárosban 38 ezer román nő dolgozik családoknál.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 07.27)

Bukarestben létrehozták a bérelt elektromos atutókat a kliens által igényelt helyre szállitó szolgáltatást

Bukarest az első város a világon, ahol létrehozták a bérelt elektromos atutókat a kliens által igényelt helyre szállitó szolgáltatást. Az alternativ mobilitás területén tevékenykedő vállalatok képviselői a városok infrastruktúrájának rendbetételét kérték a polgármesteri hivataloktól. A bicikliket, rolleket és elektromos autókat bérbe adó tulajdonosok azt állitják, hogy szolgáltatásaik csökkentik a forgalmat és a városi szenyeződést.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 07.27)

Gănciulescu Rozália, RADOR