Masca de protecţie devine obligatorie în județul Argeș

Masca de protecţie devine obligatorie în județul Argeș. De mâine dimineață aceasta va trebui purtată corespunzător în toate spațiile închise publice și private și în aer liber, atunci când sunt prezente mai mult de două persoane. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a mai decis că toate evenimentele private vor fi permise în condițiile stabilite până acum, însă doar până la ora 22:00 în timpul săptămânii și până la 23:00 în weekend.
Emanuel Soare, prefect: Am luat măsura obligativității portului măștii de către toate persoanele cu vârsta de peste cinci ani în toate locurile publice sau private închise sau deschise, toate aceste măsuri se aplică nediscriminatoriu, pentru toate localitățile județului Argeș. Transportul public rămâne în continuare în aceeași stare de alertă, nu este permis transportul persoanelor peste capacitatea autobuzelor sau a Maxi Taxi. Nu este voie pentru niciun operator economic să ia mai multe persoane decât locuri disponibile, dar în același timp cu asigurarea celorlate măsuri de prevenire, de tipul portului obligatoriu al măștii de protecție și păstrarea distanței fizice.
Realizator: Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi că recomandarea specialiștilor este ca autoritățile locale să decidă unde trebuie să se poarte obligatoriu măști în spațiile publice, acestea cunoscând cel mai bine situația de pe teren. Prim-ministrul a anunțat că după-amiază se va întruni Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a discuta noi măsuri legate de limitarea programului pentru cluburi și terase, însă doar acolo unde există pericolul ca virusul să se răspândească în masă, și măsuri mai clare legate de plaje./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 iulie