O nouă şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

La această oră este în plină desfăşurare o nouă şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în care se discută noile măsuri propuse de specialişti pentru limitarea răspândirii COVID-19. Aceştia recomandă ca decizia de a impune obligativitatea măştilor de protecţie şi în aer liber să fie lăsată în seama autorităţilor locale, întrucât cunosc cel mai bine situaţia din zonă, a spus astăzi premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Știm foarte clar că este vorba de anumite tipuri de activități. De exemplu, pe faleză ni s-a semnalat, din zona Galați, din zona Brăila, pe faleză este o asemenea aglomerație şi că singura soluţie de a reduce riscul epidemiologic e purtarea măştii.

Sunt pieţe, sunt targuri unde, de asemene,a există o interacţiune foarte apropiată. Decizia o vor lua comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, analizând foarte bine situaţia locală, iar măsura va fi numai pe anumite intervale orare în care există aglomeraţie şi numai pentru anumite tipuri de activităţi./mnecula/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 iulie