România și criza COVID-19. Eforturi, rezultate și lecția solidarității sociale.

Pandemia COVID-19 a pus la încercare sistemele de sănătate din întreaga lume, care trebuie să furnizeze planuri și răspunsuri rapide pentru protejarea sănătății oamenilor în condițiile unui virus despre care încă se știu puține lucruri. În această nouă realitate, pe lângă gestionarea actualei crize, sistemele de sănătate trebuie să continue să livreze servicii și soluții medicale pentru bolnavii care suferă de alte afecțiuni. Accesul pacienților la servicii medicale esențiale este bătălia pe care o dau acum medicii și spitalele, care trebuie să găsească noi modele de funcționare. În plus, sunt tot mai mulți cei care contestă existența virusului și denunță măsurile luate de autorități. Pe de altă parte, mediul de afaceri și societatea civilă oferă exemple de solidarizare cu lumea medicală. La toate aceste problematici complexe vor încerca să răspundă, în cadrul conferinței online „România și criza COVID-19. Eforturi, rezultate și lecția solidarității sociale” medici, autorități, reprezentanți ai companiilor farmaceutice, ai societății civile și asociațiilor de profil, mediul academic și mediul de afaceri. Evenimentul este organizat de Agenția de comunicare strategică Links Associate – în parteneriat media exclusiv cu RRA și Rador – miercuri, 29 iulie 2020.
Va avea loc o dezbatere a crizei COVID-19, ca provocare pentru sistemul românesc de sănătate, dar și ca oportunitate care poate conduce spre noi modele de funcționare.
Printre participanții la conferință se numără viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul sănătății Nelu Tătaru, consilierul prezidențial Diana Păun, prof. dr. Alexandru Rafila – reprezentantul României în comitetul de conducere al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prof. dr. Irinel Popescu, Membru Corespondent al Academiei Române și Alina Culcea, președintele Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).
Evenimentul – un concept Links Associates în parteneriat cu Radio România Actualități și Rador – este parte din efortul comun de a pune în dialog decidenții, comunitatea științifică, mediul de business și neguvernamental, în vederea informării corecte a publicului cu privire la subiecte importante de pe agenda publică.
Conferința online România și criza COVID-19. Eforturi, rezultate și lecția solidarității sociale este  organizată cu sprijinul Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), al clinicii OK Medical și al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR).
RADOR

RADOR (28 iulie)