Reacţia PSD la atacurile lansate de președintele Klaus Iohannis

Realizator: Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a răspuns în scurt timp la atacurile lansate de președintele Klaus Iohannis. Pentru detalii suntem acum în direct cu Cătălin Purcaru. Bună ziua!
Reporter: Bun găsit! Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a susținut că șeful statului, pentru a ascunde incompetența actualului guvern în gestionarea crizei medicale, dă vina pe principalul partid din opoziție. El a afirmat, cu puțin timp în urmă că, deși cabinetul Orban are în subordine instituții cu atribuții în gestionarea acestei crize, între care direcțiile de sănătate publică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Ministerul de Interne, nu a întreprins nimic. Totodată, Lucian Romașcanu a precizat că executivul a trimis în parlament proiectul de lege privind carantina și izolarea cu o întârziere de două săptămâni, în timp ce legislativul a adoptat legea doar în câteva zile. Criza medicală este cauzată exclusiv de guvern – a subliniat Lucian Romașcanu:
Lucian Romașcanu: Sunt 4 luni, 5 luni de zile fără măști, fără acțiuni pentru dotarea spitalelor, fără un plan economic pentru scoaterea României din criza generată de pandemie. Cum să aperi nepotismele? Şi exemplul suprem de incompetență criminală este numirea din fruntea DSP-ului București, cu consecințele pe care le știm cu toții. Cum să aperi hoția? Ştim cazul Unifarm. Toate aceste lucruri îl decredebilizează pe domnul Iohannis, iar apărarea acestui guvern incompetent și criminal este și va fi întotdeauna un eșec.
Reporter: Lucian Romașcanu consideră că actualul executiv trebuie să plece. De altfel, social-democrații stabilesc la această oră în ședința Comitetului Executiv Național o dată concretă pentru depunerea moțiunii de cenzură./ahincu/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 30 iulie)