Fregata „Regina Maria”, cu un elicopter IAR-330 Puma Naval ambarcat, s-a întors pe 30 iulie în Portul Militar Constanța, după încheierea misiunii internaționale pe care a executat-o, ca parte a grupării navale permanente NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group Two).

foto: navy.ro
Nava a executat, în perioada 9-29 iulie, în Marea Neagră, acțiuni militare și activități de instrucție, conform unor scenarii de luptă în diferite medii de acțiune, maritim, subacvatic și aviatic, la standarde NATO. La finalul celor aproximativ 3.500 de mile parcurse în bazinul pontic, sub pavilion NATO, echipajul navei, format din 240 de militari și comandat de comandorul Victor Durea, a raportat „Misiune îndeplinită!”.
La ceremonia de sosire a navei, au participat locțiitorul comandantului Flotei, contraamiral de flotilă Ion Condur şi comandantul Flotilei 56 Fregate, contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev.
foto: navy.ro
Prin participarea marinarilor militari români la eforturile Comandamentului Maritim NATO (MARCOM) de a asigura securitatea maritimă a Alianței, Forțele Navale Române contribuie la creșterea stabilității în zona de responsabilitate din vestul Mării Negre.

Adelina Boboc, RADOR