LA STAMPA: Record de contagieri cu Covid 19 în România şi în Spania

LA STAMPA (Italia), 30 iulie 2020 – În întreaga lumea se înregistrează peste 17 milioane de cazuri de Covid-19 , potrivit numărului Universității Johns Hopkins, care prcizează că numărul infectărilor este de 17.029.155 și cel al deceselor, 667.011.

România

Nou record de contagieri cu coronavirus în România, unde au fost înregistrate 1.356 de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, ceea ce face ca totalul cazurilor de la începutul pandemiei şi până în prezent să fie 49.591. Miercuri s-au înregistrat alte 35 de decese, numărul total ajungând acum la 2.304. Țara balcanică rămâne cea mai afectată din regiune și prima din Europa ca număr de decese la o mie de locuitori. Sosirile din Romania în Italia, la el şi cele din Bulgaria – ambele ţări fiind membri UE – sunt permise după efectuarea unei perioadă de carantină de 14 zile.

Spania

În ceea ce priveşte Spania, autorităţile de la Madrid încearcă să convingă guvernul britanic să treacă anumite regiuni spaniole pe lista destinaţiilor sigure de călătorie. Ministrul spaniol de externe, Arancha Gonzalez Laya, spune că decizia luată de Regatul Unit în weekend-ul trecut de a cere persoanelor care sosesc din Spania să se auto-izoleze timp de 14 zile, s-a bazat pe recenta atitudine la nivel naţional a Spaniei în cazurile de coronavirus. Gonzalez Laya a declarat într-un interviu pentru Radio Euskadi că unele regiuni spaniole nu sunt grav afectate și a sugerat autorităţilor londoneze să permită „coridoarele de călătorie” între aceste regiuni și Regatul Unit. Toate acestea, după ce ieri, miercuri, 29 iulie, Spania a raportat cel mai mare număr zilnic de noi infecții cu coronavirus din ultimele trei luni, 1.153. Cu toate acestea, în Insulele Baleare, inclusiv în stațiuni de vacanță precum Ibiza și Majorca, s-a înregistrat un singur caz, în timp ce Insulele Canare, o altă destinație populară pentru turiștii britanici, aveau doar șapte. Spania este principala destinație de vacanţă a turiștilor britanici, iar absența acestora este o adevărată lovitură pentru sectorul turistic iberic.
https://www.lastampa.it/esteri/2020/07/30/news/coronavirus-superata-nel-mondo-la-soglia-dei-17-milioni-di-contagi-1.39139571

Traducerea Cătălina Păunel – RADOR