Şedinţă a guvernului în care se doreşte adoptarea unor acte normative din domeniile economic și social

Guvernul are programată pentru astăzi a doua ședință din această săptămână în care dorește să adopte o serie de acte normative din domeniile economic și social. Este vorba de acordarea unor împrumuturi sau de dublarea alocațiilor pentru copii. Reporterul nostru, Andrei Șerban, relatează.

Reporter: În domeniul economic, executivul vrea să adopte două acte normative care vor sprijini mediul de afaceri să treacă mai ușor peste criza provocată de pandemia cu COVID-19. Este vorba de un act normativ care va aloca un miliard de euro pentru repornirea activității economice, pentru investiții și pentru IMM-urile fără angajați și un alt act normativ prin care se oferă împrumuturi nerambursabile IMM-urilor pentru digitalizarea activității lor.

În domeniul social, executivul vrea, în cazul în care va obţine toate avizele necesare, să adopte proiectul unei ordonanțe de urgență prin care se dublează alocațiile pentru copii: la 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și la 600 de lei pentru cei între 0 și 2 ani și pentru copiii cu dizabilități.

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a precizat că această creștere se va face în etape: 20% de la 1 septembrie anul acesta, 20% de la 1 ianuarie 2021 și tot 20% de la 1 iulie 2021. În 2022 se vor face iar două majorări, tot de câte 20 de procente.#HUN./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 31 iulie