Premierul Ludovic Orban a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență în regim de videoconferință

Premierul Ludovic Orban a convocat în această după-amiază Comitetul Național pentru Situații de Urgență în regim de videoconferință, unul dintre subiectele în discuție fiind restricționarea programului la terase. El a subliniat că măsura se va aplica în localitățile în care există risc mare de răspândire în comunitate și va fi pentru toate tipurile de evenimente care se organizează în aceste locuri.

Ludovic Orban: Decizia de introducere a unor restricții privind orarul va funcționa pentru toate tipurile de evenimente care se organizează la terase. Este normal, nu poți să limitezi la ora 23:00 și pentru unii să permiţi şi pentru alții să nu permiţi, în judeţele cu răspândire mare a virusului, unde există risc de transmitere în comunitate, pentru a reduce acest risc de răspândire a virusului, pentru că se ştie foarte clar că foarte multe terase după ora 23:00 se transformă în locuri de petrecere, locuri în care e foarte greu totuși să impui respectarea regulilor și din cauza asta preferăm să luăm această măsură.

Realizator: Premierul a mai precizat că de astăzi se vor aplica ordine de detașare a medicilor emise pentru spitale și servicii de ambulanță în care necesarul de personal nu a putut fi completat cu voluntari. Cadrele medicale detașate provin de la alte spitale din rețeaua școlară sau din rândul rezidenților, a mai completat liderul liberal./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 august