Sunt anunţate noi proteste împotriva premierului Benjamin Netanyahu

În Israel, la Ierusalim şi Tel Aviv sunt anunţate noi proteste, astăzi, împotriva premierului Benjamin Netanyahu, iar mişcarea internă de contestare a premierului Benjamin Netanyahu se extinde şi în alte capitale ale lumii, unde sunt programate în acest weekend demostraţii. Benjamin Netanyahu este criticat, mai ales, pentru modul în care a gestionat criza coronavirus, atât din punct devedere sanitar, cât şi economic. Detalii de la corespondentul RRA, Dragoş Ciocîrlan.

Reporter: Săptămâna aceasta, guvernul a aprobat indemnizații pentru toată populația în scopul atenuării impactului economic, dar Benjamin Netanyahu se confruntă cu proteste. Oamenii demonstrează pentru traiul lor și sunt nemulțumiți, ajutoarele financiare nu sunt suficiente. Israelul s-a pregătit pentru alt weekend cu proteste la Ierusalim și Tel Aviv împotriva premierului Benjamin Netanyahu.

După mai multe incidente violente în ultimele săptămâni la demonstrații în care cea mai mare parte dintre manifestanți sunt antiguvernamentali și o mână de susținători de extremă dreapta ai premierului, poliția a ridicat nivelul de alertă la reședința oficială din Ierusalim și în apropierea reședinței private de la Caesarea. Mișcarea de protest împotriva premierului se va extinde internațional în acest weekend. Au fost anunțate proteste la San Francisco, New York, Londra și Berlin.

Organizatorii pretind că manifestațiile sunt în numele democrației. Partidului Likud va răspunde acestor proteste cu un videoclip, în care președintele american Donald Trump își exprimă sprijinul pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu./mnecula/ovidiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 august