Buzăul promovează cultura în plină perioadă pandemică de COVID-19

În zona centrală a orașului Buzău va începe mâine amenajarea primei expoziții din subteranul localității. Este vorba despre un eveniment dedicat Sfinților Brâncoveni care au marcat istoria zonei de curbură a Carpaților. Expoziția va fi inaugurată pe 16 august. Corespondenta noastră, Cristina Moise, are detalii.

Reporter: Orașul Buzău promovează cultura în plină perioadă pandemică de COVID-19, identificând breșe care să nu afecteze sănătatea publică și nici să piardă apetitul buzoianului pentru evenimentele culturale. Astfel, pe 16 august, de la ora 7:30 și până spre miezul zilei, când va avea loc prima comemorare națională a Sfinților Brâncoveni, pasajul subteran de pe Bulevardul Unirii din orașul Buzău va deveni loc de galerie de artă, spune primarul Constantin Toma, care anunță că de luni, 3 august, încep lucrările de amplasare a tablourilor.

Constantin Toma: Constantin Brâncoveanu era deja sfânt în calendarul ortodox, dar iată că, din 16 august, această sărbătoare este și sărbătoare națională. Cu acest prilej, vom inaugura și o galerie foto istorică, având ca primă imagine acea scrisoare în greaca veche, din 374, a lui Iulius Soranus, guvernatorul Sciţiei Minor, Dobrogea de astăzi, către Vasile cel Mare, episcopul Capadociei, în Turcia de astăzi.

Reporter: „Buzăul, oraș deschis de istorie”, se va numi evenimentul din 16 august și va avea loc în același timp cu redenumirea parcului din zona pasajului redeschis după 30 de ani de abandonare. Parcul din zona pasajului Unirii din Buzău se va numi Parcul „Sfinții Brâncoveni”./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 august