Fratele judecătorului iranian găsit mort în România: Trupul neînsuflețit care mi-a fost arătat nu se potrivește cu cel al fratelui meu

Familia fostului judecător iranian Gholam Reza Mansouri, fugit din țara sa în timpul unui proces în care era acuzat de corupție și găsit mort după ce a căzut de la fereastra hotelului la care locuia în România, spune că trupul neînsuflețit care le-a fost arătat nu se potrivește cu cel al lui Mansouri.
Unul dintre frații lui Mansouri a declarat presei iraniene că trupul neînsuflețit a fost arătat familiei pentru identificare însă nu i-a fost predat acesteia, după cum anunțau autoritățile din Iran.
Referitor la identificarea trupului neînsuflețit, fratele lui Mansouri a declarat: “Ne-au arătat trupul însă fața era de nerecunoscut. Dimensiunile corpului care ne-a fost arătat nu se potriveau cu cele ale fratelui meu”. Din acest motiv, familia lui Mansouri a spus că nu poate identifica trupul nici măcar în proporție de 50% și că așteaptă rezultatele testelor de la medicină legală.
Fostul judecător Gholam Reza Mansouri era acuzat într-un proces desfășurat în Iran că a luat mită 500.000 de euro. Mansouri era acuzat totodată de activiști în domeniul drepturilor omului că ar fi fost implicat, în 2013, în reținerea și torturarea a cel puţin 20 de ziariști.
Mansouri a fugit din Iran iar într-un mesaj postat în iunie pe contul social media a spus că nu se ferește de proces și că se va întoarce în Iran cu prima ocazie și va depune mărturie în fața instanței.
Pe 13 iunie, Mansouri a fost prins de poliția din România, unde fugise, și predat Interpolului. Mansouri a fost eliberat de instanță sub control judiciar iar pe 19 iunie s-a anunțat că a fost găsit mort după ce a căzut de la fereastra hotelului la care locuia, în București.
Pe 24 iunie, procuratura de la București a anunțat că rapoartele autopsiei arată că Mansouri și-a pierdut viața din cauza căderii de la înălțime. Iranul însă a susținut că autorităţile din România sunt responsabile de incident din cauză că Mansouri se afla în România sub control judiciar. (www.haberler.com – 2 august)/fmatei/aionescu