Muzeul Național Cotroceni organizează Cotroceni Summer Camp – ateliere creative de muzeologie

Muzeul Național Cotroceni organizează, începând cu data de 10 august 2020, Cotroceni Summer Camp, un proiect de educație muzeală dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani.
Prin intermediul unor ateliere creative, participanții sunt invitați să descopere patrimoniul Muzeului Național Cotroceni, să își îmbunătățească abilitățile de comunicare și cunoștințele despre artă și istorie.
Proiectul se desfășoară sub forma unor module în care cei mici vor afla tainele ansamblului Cotroceni, aspecte din viața personalităților care au locuit aici, importanța protejării și promovării patrimoniului cultural.
Atelierele vor include următoarele teme: Pășim împreună în povestea de la palat, Vânătoarea de comori la palat, Introducere în pictură în acuarelă, Tabăra de pictură de la palat, Expoziția de pictură de la palat, Introducere în storytelling, Magia de a spune povești, Construiesc povestea palatului, Arta documentării, Rolul femeilor în primul război mondial, Jurnalist de război.
Participanții vor cunoaște viața publică și privată a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, vor vizita spațiile Muzeului Național Cotroceni și vor avea de rezolvat anumite misiuni care au scopul de a-i ajuta să asimileze mai bine informațiile nou dobândite. De asemenea, vor descoperi prin exerciții practice și interactive diferite aspecte ale personalității Reginei Maria: artist, ambasador, mama răniților și vor crea o lucrare de artă, o poveste sau un articol.
Participanții se pot înscrie prin completarea formularului online disponibil aici.
(https://forms.gle/QYpDuyxGduhNvwNw6)
Atelierele se desfășoară în intervalul orar 11-12.30, în limita locurilor disponibile. Participanții se pot înscrie la unul sau mai multe ateliere. Taxa de participare este de 20 lei/elev pentru un atelier; 50 lei/elev pentru trei ateliere și 75 lei/ elev pentru cinci ateliere.
Toți participanții, precum și personalul MNC implicat, vor respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

Parteneri media: Radio România, Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Radio România Bucureşti FM, Rador, Agenţia Naţională de Presă Agerpres, TVR, HYPTV, Modernism, Historia, Radio Trinitas, Revista Timpul, Ziare.com, Amos News, SeeBucharest.

Serviciul Relaţii Publice
Muzeul Naţional Cotroceni