2020. augusztus 6

Rendezvények a Mărăşeşti csata 103-ik évfordulójára

A Mărăşeşti csata 103-ik évfordulójára a megyei és helyi hatóságok rendezvényeket szerveztek a Románia megvédéséért elesett hősök emlékére épitett mauzóleumok közül háromnál. A Focșani, Soveja-i és Mărășești mauzóleumoknál istentiszteletet tartottak és virágkoszorúkat helyeztek el. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 06.08)

Kedvező járványügyi körülmények között újra megnyilhatnak a szállodai vendéglők

Kedvező járványügyi körülmények között két lépésben újra megnyilhatnak a szállodai vendéglők, nyilatkozta Ludovic Orban miniszterelnök csütörtökön Petrozsényban. A szigorú szabályok enyhitése mellett a vendéglői tulajdonosoknak vállalniuk kell az egészségügyi védelmi intézkedések tiszteletben tartását, fűzte hozzá a miniszterelnök, aki ugyanakkor azt is elmondta, hogy legtöbb tiz napon belül véglegesitik az új tanév megnyitásának megszervezésével kapcsolatos eljárásokat.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 06.08)

Călin Popescu-Tăriceanu indul a főpolgármesteri tisztségéért

Călin Popescu Tăriceanu, az ALDE elnöke bejelentette, hogy versenybe száll a  főpolgármesteri tisztségéért a szeptember 27-re kiirt helyhatósági választásokon. Tăriceanu úgy véli, hogy miniszterelnökként és a politikai életben felhalmozott tapasztalatok arra ösztönzik, hogy részt vegyen a versenyben. A PNL, az USR és  PLUS Nicușor Dant támogatja a főpolgármesteri szék megszerzéséért, a PSD Gabriela Fireát, mig a Pro România Ioan Sârbu orvost. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 06.08)

Romániában ismét több mint 1300 új fertőzöttet azonosítottak

Romániában ismét több mint 1300-al növekedett egy nap alatt a koronavírussal diagnosztizáltak száma, és újabb 45 halálesetről számolt be csütörtöki jelentésében a stratégiai kommunikációs törzs. A járvány eddig 2566 áldozatot követelt Romániában.A súlyos esetek száma valamelyest csökkent, csütörtökön 458 koronavírusos beteget ápoltak intenzív osztályon. A járvány továbbra is Bukarestben, valamint  Prahova és Arges megyében terjed, ahol a fertőzésszám az utóbbi napon is meghaladta, vagy megközelítette a százat. Ezzel szemben Szatmár ésTulcea megyében csak két-két új fertőzést jelentettek. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 06.08)
Gănciulescu Rozália, RADOR