MAGYAR NEMZET: Prinţul Charles îi îndeamnă pe oameni să-şi petreacă vacanţele de vară în România

Într-un scurt metraj prezentat marţi, Prinţul de Wales îi îndeamnă pe cei din România ca pe timpul epidemiei să descopere frumuseţile, tradiţiile, gusturile propriei lor ţări.
Filmul a fost prezentat marţi ziariştilor în casa din Ţinutul Secuiesc a moştenitorului tronului Marii Britanii. Evenimentul a fost organizat de contele Tibor Kálnoky, gazda obişnuită a prinţului, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Covasna. Biroul de presă a autorităţii locale Covasna a trimis MTI o informare despre acest eveniment.
Filmul documentar de 5 minute, realizat de producătorul Wild Carpathia, Charlie Ottley, prezintă pe fundalul naraţiei Prinţului Charles imagini spectaculoase despre comorile naturale ale României, monumentele şi tradiţiile sale populare.
Prinţul de Wales relatează că, de la prima sa vizită de acum 20 de ani, a făcut cunoştinţă şi a ajuns să se îndrăgostească de moştenirea istorică fără pereche a României, de biodiversitate, pădurile impresionante, de Delta Dunării, bisericile-cetăţi săseşti, culmile munţilor transilvane, pădurile sălbatice ale Harghitei, muzeele din Bucureşti şi de strâmtoarea Dunării de la Porţile de Fier. Moştenitorul tronului a găsit drept minunată ”multitudinea biologică şi culturală unită sub un singur drapel”, dând glas convingerii sale că aceasta face ca România să devină o regiune unică a Europei.
Prinţul Charles a menţionat că ştie exact ce efect distrugător a avut epidemia de coronavirus asupra turismului. I-a îndemnat pe români ca după slăbirea restricţiilor să-şi petreacă timpul liber în propria lor ţară, să cunoască lumea înconjurătoare, minunile din aceste locuri.
”Iată un prilej deosebit pentru a intra din nou în legătură cu moştenirile noastre culturale şi de a ne descoperi rădăcinile” – a adăugat.
În cadrul evenimentului menţionat Charlie Ottley, realizatorul seriei Wild Carpathia, şi-a exprimat speranţa că ”profunda dragoste a Prinţului Charles faţă de România şi cuvintele sale îi vor îndemna pe oameni să fie mândri de moştenirea lor şi să privească dintr-un nou unghi propria lor ţară”- se menţiona în comunicat citând cuvintele specialistului britanic.(MTI)

MAGYAR NEMZET (Ungaria), 4 august 2020
Traducerea: Imola Stănescu