5.212 de cazuri noi de COVID-19 în Rusia

Noi cazuri de COVID-19 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, în 85 de regiuni din Rusia, anunţă Grupul Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia, numărul total al cazurilor de COVID-19, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus şi până în prezent, a ajuns în Rusia la 882.347 de cazuri.
5.212 de cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, în Rusia, în scădere faţă de vineri, 7 august, când s-au înregistrat 5.241 de cazuri noi, joi, 6 august, alte 5.267 de cazuri noi, în creştere faţă de miercuri, 5 august, când au fost alte 5.204 de cazuri noi, în scădere faţă de marţi, 4 august, când s-au înregistrat 5.159 de cazuri şi în scădere faţă de luni, 3 august, când s-au înregistrat 5.394 de cazuri noi de COVID-19 în Rusia, potrivit Grupului Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia.
Cele mai multe cazuri de COVID-19 s-au înregistrat la Moscova urmează regiunile Svedlovsk şi regiunea Moscova, oraşul Sankt Petersburg şi Republica Hantî Mansiisk.
129 de persoane şi-au pierdut viaţa în Rusia, în ultimele 24 de ore, din cauza COVID-19. Numărul total al deceselor înregistrate, de le debutul epidemiei de coronavirus şi până în momentul de faţă, în Rusia este de 14.854, în timp ce alte 690.207 de persoane s-au vindecat de COVID-19.
De la debutul epidemiei de coronavirus şi până în acest moment, în Rusia s-au înregistrat în total 882.347 de cazuri de îmbolnăviri confirmate cu COVID-19, în 85 de regiuni ale ţării, potrivit Grupului Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia.
După cum menţionează Grupul Operativ, 1.334 (25,6%) dintre pacienţii bolnavi de COVID-19 nu au prezentat forme clinice ale bolii, fiind asimptomatici. Ritmul din infectare cu noul coronavirus este de 0,6% în Rusia.
Rospotrebnadzor, Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației, a anunţat că peste 30 de milioane de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus au fost efectuate în total în Rusia, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus şi până în prezent – informează Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Zilnic în Rusia sunt efectuate în jur de 300.000 de teste.
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că pericolul răspândirii infecţiei cu coronavirus i-a unit pe cetăţenii ţării, ceea ce a permis ca Rusia să iasă mult mai uşor din criza respectivă, cu eforturi minime.
Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a efectuat acţiuni de dezinfectare şi de igienizare în peste 5.500 de instituţii medicale din ţară şi în peste 17.500 de obiective sociale.
Premierul rus, Mihail Mişustin, a declarat că situaţia generată de epidemia de coronavirus în Rusia se ameliorează, numărul noilor cazuri de îmbolnăviri fiind în scădere.
Anna Popova, șeful Rospotrebnadzor, a declarat, în cadrul unei întâlniri cu șeful statului Vladimir Putin, că Rusia a depăşit fază critică a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.
Un cunoscut virusolog rus, Anatoli Alitştein, a precizat, într-un interviu acordat Agenţiei de presă NSN, că ar exista probabilitatea ca Rusia să se confrunte cu un al doilea val de răspândire a infecţiei cu coronavirus.
Potrivit unor informaţii recente, starea de sănătate a voluntarilor ruşi, care au fost vaccinaţi cu noul vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de cercetătorii ruşi este satisfăcătoare, vaccinul inducând pacienţilor o reacţie puternică a sistemului imunitar. Autorităţile ruse au propus ca în luna octombrie să înceapă vaccinarea în masă a populaţiei, iar medicii din Rusia vor fi primii vaccinaţi împotriva COVID-19./vdraguta/ilapadat

(www.rosbalt.ru – 8 august)