Guvernul va adopta săptămâna viitoare a doua rectificare bugetară din acest an

Guvernul va adopta săptămâna viitoare o nouă rectificare bugetară, iar premierul Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor ca astăzi, cel mai târziu, să își definitiveze cererile de fonduri. Ludovic Orban a spus că situația economică nu este dintre cele mai bune și banii trebuie distribuiți cu mare atenție.
Reporter: Petruța Obrejan – Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor să se pregătească pentru cea de-a doua rectificare bugetară, spunându-le, la începutul ședinței de executiv, să vină cu situații bine fundamentate pentru orice solicitare de bani, întrucât aceștia trebuie bine drămuiţi și direcționați în principal pentru investiții. Vor exista discuții cu fiecare ordonator principal de credite dacă vor fi puncte de vedere diferite, a mai spus Ludovic Orban, şi asta înainte de a se elabora forma finală a proiectului de ordonanță de urgență privind rectificarea bugetului de stat.
Ludovic Orban: Ştim foarte bine că situaţia economică nu este dintre cele mai bune, că economia României, ca toate economiile țărilor lumii, a fost afectată de epidemia de COVID și va trebui să drămuim fiecare ban și, mai ales, să alocăm resursele către proiectele importante, către investiții, către proiecte care într-adevăr au ca și efect îmbunătățirea condițiilor de viață ale concetățenilor noștri și, de asemenea, proiecte suport pentru dezvoltarea economică ulterioară.
Reporter: De asemenea, Ludovic Orban a salutat şi decizia BNR de reducere a dobânzii de referință și a anunțat finalizarea gazoductului Ungheni-Chișinău, investiție ce a fost realizată de compania Transgaz./geftene/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 august)