România trimite opt tone de materiale medicale Libanului

Comunitatea internațională se mobilizează pentru a veni în ajutorul Libanului, a cărui capitală a fost devastată de două explozii la începutul acestei săptămâni. Şi România se alătură acestui efort. Aproximativ opt tone de materiale medicale vor fi transportate spre această țară astăzi, cu aeronave ale Forțelor Aeriene Române.
Reporter: Sorin Moțatu – Două aeronave din România vor decora astăzi, de la Baza 90 transport aerian, spre Liban, având la bord materiale medicale și 2.000 de flacoane cu antibiotice necesare pentru tratarea victimelor deflagrației.Ţara noastra acordă acest ajutor prin Mecanismul European de Protecție Civilă.
În capitala distrusă de suflul exploziilor crește bilanțul victimelor. Sunt cel puțin 154 de morți și peste 5.000 de răniți. Sute de mii de oameni au rămas fără case, însă mari eforturi se fac pentru a găsi zecile de persoane date dispărute. Autoritățile vorbesc de pagube de ordinul miliardelor de dolari, într-o țară oricum afectată de o gravă criză economică.
Guvernul libanez afirmă în continuare că explozia din port a fost un accident. Şi liderul mișcării Hezbollah, Hassan Nasrallah, a negat categoric că organizația sa ar fi avut vreo legătură cu acest incident.
Mâine este programată în Franța o conferință a donatorilor, care vrea să strângă ajutoare umanitare de urgență. Președintele american, Donald Trump, a anunțat că va participa la această videoconferință./pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 august)