„TEATRU ÎN TVR” – săptămâna a patra

Iată spectacolele programate în intervalul 10 – 16 august, de la ora 21.00

Luni, 10 şi marţi 11 august, Teatrul Evreiesc de Stat vă invită în grădina TVR să urmăriţi „Varşovia: ghid turistic”, un spectacol în regia lui Eugen Gyemant, cu Maia Morgenstern şi Claudiu Istodor în rolurile principale. Scenariul este semnat de Hillel Mittelpunkt, care declară: „o mamă şi fiul ei călătoresc spre Varşovia, pentru a încerca să obţină o clădire care a aparţinut familiei lor înainte de cel de-al doilea război mondial. Călătoria lor dezvăluie conflictul între generaţii, relaţiile lor cu tatăl care a murit cu ani în urmă şi <<lecţia>> Holocaustului, atât pentru generaţia care l-a trăit, dar şi pentru generaţia mai tânără, care a simţit această experienţă îngrozitoare în copilărie. Varşovia din piesă este doar o fabulă. Ar fi putut fi, la fel de bine, Bucureşti sau Budapesta. Varşovia este trecutul pe care părinţii noştri îl poartă cu ei. Un trecut dificil, pe care ei nu vor fi în stare să îl uite, şi totuşi un loc de care, surprinzător, le este dor.”

Joi, 13 august este programat spectacolul „Sarmale cu dragoste” susţinut de Trupa Lui’s Art, textul şi regia fiind semnate de Ivona Boitan. Cu Victoria Dicu şi Nicodim Ungureanu în rolurile principale, „Sarmale cu dragoste” este o comedie spumoasă, romantică, un amestec de iubire, tandreţe şi… picanterie. Un spectacol cu un el şi o ea, trecuţi de prima tinereţe, cei doi ajung să se cunoască în sala de aşteptare a unui cardiolog. Pe lângă boala de inimă, îi unește pasiunea pentru fumat, cafea, dar, mai ales, pentru sarmale. Şi cum bine spun românii că: „iubirea trece prin stomac”, spectacolul de faţă arată cam cum se întâmplă acest lucru în viaţă…

Vineri, 14 august, la TVR, Teatrul Arte dell`Anima aduce „IMPROFIX” – un proiect ambiţios care, pentru prima dată, reuneşte tineri actori profesionişti din Chişinău, Timişoara, Cluj şi Bucureşti. Cei mai creativi, dinamici şi spontani actori selectaţi în urma castingului „Anima pentru Societate VIII” , vin la întâlnirea cu spectatorii din grădina TVR. Trupa IMPROFIX va fi acompaniată la clape de către Vlad Pasencu, unul dintre cei mai experimentaţi improvizatori muzicali. „Improvizaţia este arta de a crea din nimic ceva extraordinar, doar cu ajutorul imaginaţiei şi al abilităţilor actoriceşti. Un spectacol de improvizaţie nu presupune nimic altceva decât nişte actori carismatici, o bucăţică de scenă şi multă disponibilitate, iar din partea publicului puţină dorinţă de a participa la crearea magiei și a bunei dispoziții”, spune Mihaela Sîrbu cel mai titrat coach de impro din România.

Duminică, 16 august, în ziua declarată prin lege „Ziua Naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor”, Asociația Culturală Zona aduce la TVR spectacolul memorial „Brâncovenii”, în regia Ivonei Boitan. Interpretează: Constantin Codrescu, Ana Calciu, Tomi Cristin, Mircea Constantinescu, Magda Catone. Textul spectacolului este scris de părintele Bogdan Aurel Teleanu. Pe 15 august 1714, de marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului, la Istanbul era ucis domnitorul Constantin Brancoveanu, împreună cu cei patru fii ai săi şi cu sfetnicul domnesc Ianache.
Începând din acest an, pe 16 august este „Ziua Naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor”.
În această zi vor fi iluminate în roşu, între orele 20.00-24.00, mai multe clădiri publice precum: Parlamentul României, Guvernul României, Arcul de Triumf din Bucureşti, Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia.

***
În contextul pandemiei de COVID-19, reprezentaţiile teatrale susţinute în aer liber în Grădina TVR trebuie să se desfăşoare în cele mai stricte condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii: spectatori, actori și personal tehnic.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol