2020. augusztusz 11

Az afrikai sertéspestis rohamosan terjed Arad megyében

Az afrikai sertéspestis rohamosan terjed Arad megyében, ahol az utóbbi nap nap alatt a gócpontok száma megduplázódott. A megyében összesen hét gócpontot azonositottak a házi sertések körében és mostanig mintegy 90 sertést öltek le. A településeken, ahol sertéspestist fedeztek fel, a hatóságok speciális intézkedéseket hoztak, fertőtlenitették az illető gazdaságokat és ezek szomszédságait. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 08.11)

Az Elnöki Hivatal közleménye

Klaus Iohahnis államelnök kedden a Cotroceni palotában a galaci Liberty kohászati kombinát vezetőségével tárgyalt. A csoport végrehajtó elnöke beszámolt a romániai befektési terveikről. A Liberty Steel Group világviszonylatban az első tiz acéltermelő között szerepel és a tavaly vette át a galaci kohászati kombinátot, amely a legnagyob  romániai integrált acélgyártó.Az Elnöki Hivatal közleménye szerint, a találkozón teritékre került egy olyan alternativa kifejlesztése is, amely hozzájárul a hagyományos acéltermelés nyomán keletkezett légköri szennyezés csökkentéséhez, illetve a megújuló energia-termelés.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 08.11)

Elégedetlenek a teraszok tulajdonosai

A koronavirus-járvány miatt az emberek másképpen tervezik a vakációt mint eddig. A tengerparti üdülőhelyeken a fiatalok kevesebben foglalnak szállást a teraszok 23 órától való bezárása miatt. Ezzel szemben az elmúlt héten növekedett a szálláshelyek gyermekes családok általi  lefoglalása. Egyik turisztikai ügynökség összesitett adatai szerint, augusztus elején az éttermek forgalma átlag 40%-al csökkent a távolságtartás és amiatt, hogy csak a teraszokon szolgálhatnak fel. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 08.11)

Romániában meghaladta a 30 ezret az ismert aktív fertőzöttek száma

Romániában újabb 1215 embernél mutatták ki az utóbbi napon a koronavírust, ezzel meghaladta a 30 ezret kedden az ismert aktív fertőzöttek száma. A stratégiai kommunikációs törzs keddi jelentése szerint 7500 alá csökkent a kórházban kezelt koronavírusos betegek száma, ugyanakkor 485 súlyos eset szorul intenzív terápiás ellátásra.Az utóbbi 24 órában újabb 35 COVID-19-ben szenvedő beteg vesztette életét, ezzel 2764-re nőtt a járvány áldozatainak száma. Külföldön eddig 123 román állampolgár vált a koronavirus áldozatává.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 08.11)

Gănciulescu Rozália, RADOR