Primul lot de pe autostrada Transilvania va fi deschis pe 4 septembrie

Pe 4 septembrie se deschide primul tronson de autostradă din acest an, lotul Biharia-Borș, cu Vama Borș 2, pe autostrada Transilvania. Secțiunea are o lungime de 5,5 km, tronsonul de autostradă dintre Biharia și Borș, din județul Bihor, a fost recepționat pe 30 iulie, iar acum se așteaptă finalizarea lucrărilor pe autostrada M4 din Ungaria, cu o lungime de 26 de km, pentru asigurarea legăturii pe autostradă și pentru amenajarea celui de-al doilea punct de trecere a frontierei dintre România și țara vecină. Alte cinci loturi de autostradă cu o lungime de 85 km ar trebui deschise până la sfârșitul anului, a mai anunțat ministrul transporturilor.

Lucian Bode: 25 de km din autostrada Transilvania. Sectorul Iernut-Cheţani, respectiv sectorul Biharia-Borş, finalizați în proporție de 100% Biharia-Borş, recepţia este realizată. Pe 4 septembrie vom da în trafic acel lot de autostradă. Varianta de ocolire Bacău. Aici avem 17 km din cei 31, în regim de autostradă. În termenul contractual până la sfârșitul lunii noiembrie, cei 40 km de pe Sebeş-Turda să fie finalizaţi. De asemenea, Râşnov-Cristian sunt 10 km, autostradă. Antreprenorul ne-a spus că, până la sfârşitul anului, vor finaliza şi vor da în trafic cei 10 km.

Realizator: În privința lucrărilor pentru modernizarea căilor ferate, ministrul transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că anul viitor este prevăzută începerea electrificării liniei Cluj-Episcopia Bihor, un proiect de aproximativ 1,5 miliarde de euro cu finanțare europeană./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 august