XINHUA: Bucureștiul acordă vouchere pentru stimularea donării de plasmă COVID-19

Consiliul General al Bucureștiului, capitala României, a adoptat joi programul „Donează plasmă, salvează viața”, care are ca scop încurajarea donatorilor de plasmă de COVID-19 prin oferirea unui pachet de vouchere.
„Stimulentul financiar (este) în valoare de 1.000 de euro (1.177 de dolari SUA), sub formă de tichete de masă și / sau cadou, cu ajutorul cărora donatorii pot achiziționa medicamente, alimente sau alte produse necesare pentru restabilirea condiției fizice”, a scris primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe contul ei de socializare. Este necesar să convingem cât mai mulți pacienți vindecați să devină salvatorii celor care suferă, a subliniat Firea. Până în prezent, capitala are cele mai multe cazuri de infectări cu COVID-19 atât zilnic, cât și în total, 172, respectiv 7951, joi. Ea a menționat că legislația privind donarea nu prevede în mod normal stimulente financiare, dar pandemia de COVID-19 este o situație excepțională. „Avem nevoie de o excepție în lege, pentru a salva cât mai multe vieți”, a spus primarul, dezvăluind că numărul donărilor de până acum este mai mic de 400, din cele peste 30.000 de persoane recuperate.
România a început campania de colectare a plasmei din sânge de la pacienții recuperați de COVID-19 la sfârșitul lunii aprilie, după ce tratamentul cu plasmă pentru COVID-19 a fost utilizat în studiile clinice din China, Statele Unite și mai multe țări europene.
La nivel național, 1.454 de cazuri noi și 53 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, ambele stabilind noi recorduri de la apariția epidemiei. Până în prezent, România a înregistrat un număr de 66.631 de cazuri și 2.860 de decese, în timp ce 31.547 de persoane s-au recuperat. /czaharia
http://www.xinhuanet.com/

XINHUA (China), 13 august 2020