Serbia nu va ridica un gard la graniţa cu Bulgaria, aşa cum se anunţase iniţial

Serbia nu va ridica un gard la graniţa cu Bulgaria, aşa cum se anunţase iniţial. Bulgaria a solicitat informaţii oficiale de la Belgrad în legătură cu afirmaţiile apărute în presa sârbă despre un posibil gard de sârmă de-a lungul frontierei comune, în scopul prevenirii răspândirii COVID-19 şi traversării neautorizate a graniţei dintre cele două state. Ambasadsorul sârb la Sofia, Željko Jović, a declarat că guvernul de la Belgrad nu a luat o astfel de decizie şi nici nu există activităţi care să pregătească o eventuală instalare a unui gard la graniţa cu Bulgaria.
Ambasadorul bulgar în Serbia, Radko Vlaikov, a avut discuţii cu Miloš Popović, şeful de cabinet al prim-ministrului Serbiei, fiindu-i confirmat faptul că nu există o decizie de acest gen, iar în cazul în care un astfel de lucru va fi discutat în viitor, Bulgaria va fi informată în prealabil.
Graniţa Bulgariei cu Serbia este păzită extrem de strict, deoarece este frontieră externă UE. În prima jumătate a anului, 211 migranţi ilegali care încearcau să intre în Serbia au fost prinşi la frontiera „verde” dintre cele două ţări./ddaniela/atataru

(www.dariknews.bg – 22 august)