Ministerul Culturii susține proiectele cinematografice

Centrul Național al Cinematografiei a finanțat, în acest an, producția a 37 de filme, bugetul fiind de 30.057.500 lei, realizate de operatori privați, precum și alte manifestări cu caracter cinematografic, respectiv: festivaluri, workshop-uri, caravane etc., contractele încheiate cu 26 asociații și fundații și 1 operator privat însumând 1.075.000 lei.

Amintim câteva dintre proiectele finanțate:

  • Filme de ficțiune de lung metraj, precum: Familiar, realizat de Parada Film, cu un buget de 3.3 mil. lei; Întregalde, produs de  Multimedia Est, cu un buget de 3 mil. lei si Gefilte Fish, produs de Mandragora, cu un buget de 1.9 mil. lei;
  • Filme de animație: Starseed produs de APAR, cu un buget de 900 mii lei și Zâmbet cu mucegai, produs de Film Production cu un buget de 600 mii lei.

Toate proiectele pot fi consultate accesând: http://cnc.gov.ro/?p=55979

Pe parcursul acestui an se află în curs de organizare și manifestări cu caracter cinematografic, finanțate anul trecut, 30 la număr, a căror activitate se va desfășura până la sfârșitul anului, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19. Aici putem aminti proiectele: Festivalul Animest București, care are alocat un buget de 70 mii lei, Les Films De Cannes A Bucharest, cu un buget de 90 mii lei sau Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul, cu un buget de 50 mii lei.

Toate proiectele pot fi consultate accesând: http://cnc.gov.ro/wp-content/uploads/2020/06/REZULTATE-NERAMB-I-2020-.pdf

Centrul Național al Cinematografiei este o instituție care se află în subordinea Ministerului Culturii și acordă finanțare pentru producția de filme și organizarea de manifestări cu caracter cinematografic, persoanelor fizice autorizate și persoanelor juridice, înscrise în Registrul Cinematografiei.