Şefii Poliţiei Române au explicat întâlnirea cu liderii clanului Duduianu

Realizator: Șefii Poliției Române au explicat ieri public întâlnirea dintre reprezentanții acestei instituții cu membri ai clanului Duduianu în seara de 8 august, înaintea înmormântării de a doua zi a lui Florin Mototolea, zis Emi Pian. Secretarul de stat din Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, spune că Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor și nici aplicarea legii. El a precizat că la înmormântare ar fi urmat să participe aproximativ 3.000 de persoane și că exista riscul producerii unor violențe.
Bogdan Despescu: Această situaţie putea să conducă la răspândirea infecției cu noul coronavirus prin încălcarea normelor sanitare. De asemenea, exista riscul producerii unor acte de violență de natură să afecteze ordinea publică în capitală. Din păcate, sâmbătă, 8 august, nu am putut continua în același mod activitățile programate, instanța de judecată respingând propunerile de efectuare a 33 de percheziții domiciliare, unele din acestea pentru a fi realizate în municipiul București. În acest context, pentru siguranța cetățenilor capitalei, ca principală misiune am solicitat devansarea funeraliilor și am cerut reprezentanților Bisericii sprijin în acest scop. În nicio clipă Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor cu nicio persoană, indiferent de calitatea acestora. Nu s-a negociat nici aplicarea legii și s-au impus măsuri de natură să prevină producerea unor evenimente grave.
Realizator: În spațiul public au apărut zilele acestea o serie de imagini de la întâlnirea șefilor poliției cu liderii clanului Duduianu. Inspectorul general al Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu, cel care apare în înregistrări, a precizat tot ieri că demersul său a fost unul legal. #HUN/geftene/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 august)