A început campania electorală pentru alegerile locale

Realizator: Campania electorală pentru alegerile locale a început de astăzi, urmând să se încheie pe 26 septembrie la ora 7:00. În contextul pandemiei cu noul coronavirus acțiunile din campanie se vor desfășura cu anumite restricții decise de guvernămân în ședința de aseară. Tot ieri autoritățile au decis redeschiderea restaurantelor și cafenelelor de la 1 septembrie, în anumite condiții.
Reporter: Andrei Șerban: Hotărârea de guvern prevede ca echipele de campanie și candidații să poarte măști de protecție la evenimentele electorale care au loc în interior, dar și în exterior. Sunt interzise mitingurile și demonstrațiile electorale. La evenimentele electorale din interior vor participa maximum 50 de persoane și vor dura maximum două ore, iar la evenimentele din exterior vor participa maximum 100 de persoane. De asemenea, campaniile electorale care se vor desfășura din ușă în ușă vor fi puse în practică de o echipă formată doar din două persoane.
Tot ieri, Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență a adoptat o hotărâre care permite deschiderea în interior, de la 1 septembrie, a restaurantelor și a cafenelelor. Totul de la 1 septembrie va fi permisă și organizarea de workshopuri și evenimente private în interior cu maximum 50 de persoane și în exterior cu maximum 100 de persoane. Vor mai fi deschise și cinematografele, muzeele, bibliotecile și stelele de spectacole, dar doar cu 50% din capacitatea lor. Toate acestea se vor deschide numai în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5 la mia de cuitori.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 august)