PSD a anunțat că dispune de voturile necesare pentru demiterea guvernului condus de Ludovic Orban

Realizator: Partidul Social Democrat a anunțat că dispune de voturile necesare pentru demiterea guvernului condus de Ludovic Orban cu ocazia unei moțiuni de cenzură privind modul de combaterea pandemiei de coronavirus, care ar urma să fie votată luni. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, consideră că actualul executiv trebuie să plece de la Palatul Victoria și a precizat că acest lucru se va întâmpla și fără sprijinul UDMR.
Marcel Ciolacu: Necesitatea schimbării acestui guvern este evidentă, ei nu mai sunt credibili. Suntem cu două săptămâni înainte de deschiderea școlilor, nimeni nu știe cum se va desfăşura această activitate. Toți părinții sunt disperați. HoReCa nu știe – oamenii în ce parte să o ia. În toate sondajele de opinie deja pe locul doi este șomajul, după criza economică, lucrurile nu se îndreaptă în direcția bună. Parlamentarii PSD, parlamentari PRO România, parlamentari ALDE și parlamentarii PP- USR au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură.
Realizator: Premierul Ludovic Orban susține că inițiativa PSD este iresponsabilă politic și poate pune țara în situația de a gestiona pandemia fără un guvern.
Ludovic Orban: După cum bine ştiţi, negocierile nu sunt publice. Ar fi culmea acuma să vă dau lista parlamentarilor cu care am negociat ca să știe PSD cu cine am negociat. Veţi vedea rezultatul. Vă voi comunica o previziune înainte de vot. Eu nu i-aş spune moțiune de cenzură, i-aş spune ‘poțiune de cianură’ cu care PSD vrea să otrăvească din nou România.
Realizator: PNL, USR şi PMP au anunţat că nu susțin moțiunea de cenzură, în timp ce UDMR a precizat că va lua o decizie cu puțin timp înaintea votării moțiunii.#HUN./rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 august)