Restaurantele, cafenelele, cinematografele și teatrele îşi pot relua activitatea

Restaurantele, cafenelele, cinematografele și teatrele se vor redeschide de astăzi. O decizie în acest sens a fost adoptată recent de Guvern, la recomandarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Cluburile și barurile rămân închise, iar unitățile care se vor redeschide vor avea parte de măsuri stricte de siguranță. Pentruţa Obrejan are detalii.
Reporter: Toate hotelurile și pensiunile își vor putea deschide restaurantele în interior începând de astăzi. Această regulă ar putea fi aplicată și restaurantelor
de-sine-stătătoare dacă acestea se găsesc în localități unde incidența cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 nu depășește 1,5 la mia de locuitori. într-o perioadă de două săptămâni. Tot de astăzi și sălile de spectacol și de teatru, dar și cinematografele își vor putea primi din nou spectatorii. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, preciza ieri că acestea vor funcționa doar la jumătate din capacitate.
Marcel Vela: Reluarea acestor activități este permisă în toate județele unde incidența cumulată a cazurilor în 14 zile este de 1,5 cazuri confirmate cu infecția cu SARS-CoV-2 la 1.000 de locuitori.. În situația în care în perioada menționată, de 14 zile, este depășit acest prag, Comitetele Județene pentru Situații de Urgență pot decide restricționarea sau închiderea activității operatorilor economici sau, invers, pot decide deschiderea acestor activități.
Reporter: De asemenea, va crește și numărul admis al participanților la evenimente private, cursuri de instruire, workshop-uri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor de finanțare din fonduri europene, de la 20 la maximum 50 de persoane în interior și de la 50 la 100 în exterior./atataru/

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 1 septembrie