EURONEWS: În România s-au redeschis teatrele și cinematografele, deși numărul infectărilor este în creștere

În România, teatrele, cinematografele și alte instituții de cultură și-au redeschis porțile, după ce au fost închise timp de șase luni din cauza pandemiei. În ciuda veștii bune, directorul Teatrului Național este cuprins de un sentiment de incertitudine. „Această relaxare a măsurilor vine într-un moment în care curba infecțiilor cu COVID-19 este în creștere și acest lucru ne complică situația”, spune Ion Caramitru.
Vizitatorilor li se va măsura temperatura și se va impune distanțarea pe scaune, precum și utilizarea măștilor în timpul spectacolelor. Sala Mare a teatrului va găzdui doar 200 de persoane, o cincime din capacitatea sa obișnuită. „Deschiderea este, din punct de vedere financiar, doar o catastrofă”, a spus Caramitru, referindu-se la costurile de energie electrică și raportându-le la noile reglementări. Totuși, directorul teatrului bucureștean a spus că actorii și ceilalți angajați au fost foarte fericiți că încep să repete și să joace din nou.
Teatrul Național funcționează deja în aer liber încă din 15 iunie, după ce unele restricții au fost relaxate de către autorități.

(https://it.euronews.com/2020/09/02/romania-riaprono-cinema-e-teatri-con-la-curva-di-infezione-in-aumento- _

Traducerea: Oana Avram – RADOR