Brașov este una dintre cele mai populare destinații din România. Datorită spiritului unic și arhitecturii deosebite, orașul din centrul țării reușește să atragă în fiecare sezon mii de turiști veniți atât de pe meleagurile românești, cât și din afara granițelor țării.

Cu numeroase obiective turistice și legende pe lângă acestea, Brașov se bucură de popularitate în rândul tuturor tipurilor de turiști. Farmecul aparte și frumusețea ieșită din comun a străduțelor, bisericilor și piețelor din Brașov te vor face si pe tine sa te îndrăgostești iremediabil.

Piata Sfatului si Biserica Neagra din Brasov
  1. Piața Sfatului – pentru mulți dintre cei care ajung în Brașov, aventura începe din Piața Sfatului. Acest obiectiv turistic era în trecut locul în care se organizau târguri la care participau negustori din toate regiunile apropiate. De o importanță deosebită în perioada Evului Mediu, Piața Sfatului din Brașov este și astăzi împrejmuită de zidurile cetății ce au existat odinioară. De-a lungul secolelor înfățișarea acestui loc s-a schimbat, iar clădirile din jur și-au găsit diverse întrebuințări.
  2. Tâmpa – este unul dintre simbolurile orașului, muntele fiind poziționat chiar în centrul lui. Aici se află si cel mai înalt punct din oraș, la aproximativ 960 m. De aici, priveliștea este superbă, având o vedere asupra celor mai importante repere din Brașov. Muntele Tâmpa aparține de masivul Postăvaru și o mare parte din el este instituit ca rezervație naturală și arie protejată la nivel naț Traseul până în vârful Tâmpei este considerat ușor de către excursioniști, putând fi „escaladat” chiar și fără echipament special. Din fericire pentru cei dornici doar să se bucure de peisaj, există o telecabină care îi poate transporta de la baza până în vârf.

    Strada Sforii din Brasov.Strada este localizata in orasul Brasov, cu o lungime de 80 metri si este situata intre strazile Cerbului si Poarta Schei. Existenta ei este atestata in documentele din secolul al XVII-lea ca un simplu coridor, pentru a ajuta munca pompierilor. Latimea straziii variaza intre 1,11 si 1,35 m, ceea ce ii confera titlul de cea mai ingusta strada a orasului Brasov.Strada Sforii este cea de a treia cea mai ingusta strada a Europei, dupa strada Spreuerhofstraße din Germania care are o latime cuprinsa intre 31 si 50 cm si Parliament Street din Anglia cu o latime aproximativa de 122 cm.
  3. Strada Sforii – este cea mai faimoasă stradă din Brașov și una dintre cele mai înguste străzi din Europa. Cu o lățime cuprinsă între 1,11 metri și 1,35 metri, Strada Sforii s-a facut remarcată încă de la construcția ei. Inițial, scopul acesteia a fost de a servi drept coridor pentru pompieri, însă astăzi nu mai are această utilitate.
  4. Biserica Neagră – este cea mai mare biserică din România și reprezintă biserica parohiala a comunității evanghelice luterane din Brașov. Din pricina unui incendiu care a avut loc în anul 1689, zidurile bisericii s-au înnegrit și astfel biserica luterană și-a primit numele de “biserica neagră”, titlu acceptat abia în secolul al XIX-lea.
  5. Castelul Bran – se situează la mai puțin de 30 km de Brașov, construit pe o stâncă, într-un amplasament cheie din punct de vedere strategic. El adăpostește muzeul Bran, ce se întinde pe cele 4 etaje ale castelului. Aici se regăsesc colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri, iar în curtea castelului se află un mic muzeu al satului, cu case tradiționale din regiunea Rucăr-Bran.
  1. Cetatea Râșnov – la 15 km de Brașov, Cetatea Râșnov, datează de prin secolul XIV și păstrează chiar bine fortificațiile. Plimbarea printre ruine te face să ajungi sus de tot, de unde poți admira împrejurimile. Aici se desfășoară și diferite festivaluri precum Festivalul de Film Istoric, Festivalul Medieval sau Rockstadt Extreme Fest.

Surse : https://brasovtourism.app/places/cetatea-rasnov

https://www.hotelambient.ro/ro/castelul-bran-istorie-si-legenda/

https://www.zebrasov.ro/blog

https://blog.travelminit.ro/piata-sfatului-din-brasov-o-poarta-deschisa-catre-trecut/

https://www.momondo.ro/discover/locuri-vizitat-brasov