Mandatul KFOR rămâne neschimbat, declară secretarul general NATO

În timpul întâlnirii de la sediul NATO de la Bruxelles cu premierul Kosovo, Avdullah Hoti, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că mandatul KFOR rămâne neschimbat și că se examinează posibilitatea de a se acorda sprijin Pristinei în lupta contra epidemiei de coronavirus.

Stoltenberg a salutat noua rundă a dialogului Belgrad-Pristina, mediat de Uniunea Europeană, subliniind că dialogul este singura posibilitate de a se ajunge la o soluție politică durabilă în Balcanii de Vest. Cei doi interlocutori au discutat despre documentul semnat la Washington privind „normalizarea relațiilor economice” dintre Serbia și Kosovo – se precizează în comunicatul NATO.

În comunicatul Guvernului Kosovo se menționează că Hoti și Stoltenberg au discutat despre evoluția situației politice și de securitate din Kosovo. Hoti a subliniat angajamentul pentru edificarea viitorului euroatlantic al Kosovo și și-a exprimat mulțumirea pentru acțiunile misiunii KFOR, care contribuie la consolidarea păcii și stabilității. Hoti l-a invitat pe Stoltenberg să viziteze Kosovo./rmihaj/schelaru

www.beta.rs – 9 septembrie