Serata Muzicala – Visul unei nopti de septembrie

Asociația Home of Strings anunță cu o adevărată bucurie, deschiderea Seratelor Muzicale, la Centrul Cultural Buftea, Joi, 24 septembrie, 2020, ora 19.

Evenimentul va fi cu public, intrare libera, cat si transmis online, pe pagina de facebook, Home of Strings, https://www.facebook.com/Home-of-Strings-639129372881945/, pe pagina de facebook, Centrul Cultural Buftea, https://www.facebook.com/centrulculturalbuftea.official/

Pandemia pentru asociația noastră este o adevărată provocare, în sensul de a ne adapta noilor vremuri groaznice. Cea mai mare provocare pentru noi este de a reusi pe cât este posibil de a oferi muzica clasică online.
Apar și sigur vor mai apărea noi forme de expresie, de continut cultural, dar vom lupta in continuare pentru a aduce oamenii in sălile de spectacol, acolo unde creatia este unică. Dacă trebuie să alegem, sper din toată inima, in scurt timp, între online și sala de spectacol, unde pian nu există și cu o acustică nu foarte bună, clar vom alege sala de spectacol.
Actul de creatie, emoția se naște și moare doar în sala de spectacol. Unul din cele mai simple și ieftine moduri de a gestiona arta in aceste vremuri este să o reducem aproape de desființare. Noi nu vrem asta, și de aceea una din variante de a putea merge mai departe este de a sustine aceste Serate muzicale, in mediul On line. Acum, mai mult ca niciodată, interpreții de muzică clasică instrumentală și lirică au nevoie de noi, cei care organizăm spectacole, de a le da șansa de a fi pe scenă. Transmiterea cunoştinţelor publicului şi a dobândirii experienţei scenice este crucială pentru generaţiile tinere, fie că vorbim de balet, dramă sau muzică o spun și o repet. Nu putem să ignorăm dedicația și sacrificiile, pe care interpreții de muzică cultă din România le-au făcut și le vor face in continuare.
În acest contex actual, noi ca interpreti cât și cei iubitori de artă nu trebuie să stăm pasivi. Trebuie să ne formăm in continuare oameni de valoare morală și civică, trebuie să luptăm pentru valorile noastre, pentru tradițiile noastre. Iar cele pe care nu le avem, le formăm.

Mulțumim Centrului Cultural Buftea, pentru găzduire, mulțumim de asemenea Domnului Director Robert Nagy, un om de arta, cu un palmares impresionant.
Producțiile internationale ale tenorului Robert Nagy:

„L’Italiana in Algeri” la Wiener Staatsoper (A. Baltza – S. Alaimo) în 2001, „La Cenerentola” la New Israeli Opera Tel Aviv (A. Zedda – J. Di Donatto) în 2001, „Lucia di Lammermoor” la Deutsche Opera am Rhein Düsseldorf în 2001 şi la Opera de Toulon în 2004. Cântă în „Il Barbiere di Siviglia” la Wiener Staatsoper (L. Nucci) în 2003 şi „Manon” la Deutsche Oper Berlin (A. Guingal) în 2004. De asemenea, apare în distribuţia „L’Elisir d’Amore” la Luglio Trapanese în 2009, „Maria Stuarda” la Teatro Massimo di Palermo în 2010. Este invitat să cânte în „Requiem” de G. Verdi la Teatro Massimo di Palermo (R. Abbado – S. Ganassi) în 2010.
Joacă în „Faust” la Opera du Rhin Strasbourg (împreună cu Leontina Văduva) în 2001, Bayerische Staatsoper Munchen, precum şi la Teatro dell’Opera di Roma (G. Gelmetti – H. de Ana).

Distribuția:
Moderator Sever Avram
În perioada anterioară anului 1989, a activat în viața literară în special ca și critic literar și de artă, calitate în care a și primit premiul revistelor ”Viața Studențească” și ”Amfiteatru”. A condus Cercul de Critică al Universtății din București, coordonat de Prof. Eugen Simion și Cenaclul Literar ”Universitas”, coodonat de Prof. Mircea Martin.
În paralel și mai ales după revoluție, a publicat totodată poezie și eseuri în reviste precum ”România Literară”, ”România Liberă”, ”Viața românească”, ”Ramuri”, ”Dilema”, precumși traduceri de volume literare (în limbile franceză, spaniolă și italiană). Ca jurnalist, s-a dedicat mai mult analizei politice, interne și externe, precum și relațiilor internaționale. A colaborat pentru publicații precum ”Zig-Zag”, ”Expres Magazin”, ”Tineretul Liber”, ”Viitorul românesc”, dar și cu posturi de radio și televiziune: Radio Europa Liberă, Radio România, Televiziunea Română, etc.
Ansamblul Musica Viva

Ansamblul Musica Viva, fondat în 2005 de pianista Andreea Butnaru şi violoncelistul Florin Mitrea, este gândit, conceput şi realizat ca o manifestare dinamică a muzicii camerale clasice. Au avut până acum mai multe proiecte de succes: Brahmsiana (2008), “Sunet, Materie, Cuvânt” (2010), „Beethoven –Integrala triourilor cu pian“ (2011-2012) şi „Dialoguri muzicale“ (2013 -2015).
În 2013, Musica Viva a fost unul din ansamblurile selectate de BBC Radio Classic să reprezinte Ziua României în transmisiunile Uniunii Europene de radio. Muzicieni cu studii la Berlin, Andreea Butnaru predă la Universitatea Națională de Muzică din București, iar violoncelistul Florin Mitrea este solist instrumentist şi sef de partidă al Orchestrei Naționale Radio.

Baritonul Sergiu Neamtu

A absolvit Universitatea de Muzica din Bucuresti. Vocea lui se remarca prin claritatea timbrala si ambitusul generos ce ii permite sa exploreze o gama larga de repertorii din opera si nu numai.
Este specializat pe muzica baroca si clasica, urmand cursurile de maiestrie cu dirijorul Isaac Alonso de Molina in Parma, Italia.
In prezent este masterand la UNMB, si totodata angajat ca solist vocal, la Teatrul Muzical Ambasadorii.

Mezzosoprana Dana Mihordea

A absolvit în 2019 cursurile de licență ale UNMB, secția Canto, clasa prof.Mariana Copos. Tipologia sa vocala – mezzosoprana lirica-se pretează îndeosebi repertoriului de muzica Baroca și Muzica Veche în care este specializata.
În vara anului 2020 a participat la cursuri de măiestrie în cadrul Corului Național de Cameră Madrigal, iar în prezent este masteranda a FIM și FCMPM, secțiile Canto și Muzicologie.

Soprana Maria Ungheanu

Absolventa a Universitatii de Muzica Bucuresti, tipologia sa vocala de soprana se preteaza la repertoriul de muzica Mozartian cat si al Bellcanto-ului.
Joaca in rolurile Blonda din Rapirea din Serai de W.Mozart, cat si in rolul Despina din opera Cosi fan tutte, de acelasi compozitor. Rolul Olympiei din Povestirile lui Hoffmann de Offenbach.
Joaca rolul Norina din Opera Don Pasquale de Donizetti.

Sponsor Oficial : SC Nufărul S.A

Multumim sponsorului nostru pentru sustinerea asociatiei noastre.
SC Nufărul S.A a fost alaturi de noi la toate concertele noastre, si ca un prieten adevărat este alături de noi si in aceste vremuri grele. Dorim sa ne fiti alături si pe viitor si vom face tot posibilul sa fiti mandri de noi, de asociatia Home of Strings.

De asemenea multumim sponsorului nostru Salonul El Studio Style, pentru sustinerea constantă a asociatiei și a artiștilor, prin stilul unic de make-up și coafat.

Partener:
Centrul Cultural Buftea

Parteneri media:
Agerpres, HotNews, News National, Agentia de presa Rador, Leviathan, Atelierul de Creatii Digitale, Zile si Nopti, Talks Business, Observator Cultural, Onlinegallery, Ceasca de Cultura, PRwave, SemneBune, Promenada Culturala, Bucharest Cultural Events, BookHub.