Centrul Cultural Expo Arte susține tinerii artiști contemporani cu două expoziții în cadrul Art Safari 2020

Centrul Cultural Expo Arte organizează, în cadrul Pavilionului de Artă București — Art Safari 2020, două expoziții prin care își dorește să susțină tânăra generație de artiști contemporani, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România și cu Galeria 1001 Arte. Pavilionul de Artă București – Art Safari, un eveniment cultural unic ca structură, concept și amploare din România, este organizat de Fundația Centrul Cultural Art Society în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte și are loc în perioada 11-20 septembrie.

Expoziția organizată în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici se numește „Sweet Internet” (Dulce Internet) și prezintă o serie de lucrări a unei noi generații de artiști, crescuți pe internet, care coordonează din 2018 programul Centrului Artelor Vizuale Multimedia București. Artiștii sunt Anastasia Calinovici, Pandele Radu, Lucian Hrisav, Ioana Marsic, Sebastian Oara, Antonia Corduneanu, LostOptics, Matei Dumitriu, Tudor Ciurescu, iar tehnicile sunt diverse, de la artă digitală, ilustrație, obiect până la pictură pe pânză.

Galeria 1001 Arte aduce la Art Safari, în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, expoziția de grup Bestiar 2020, o incursiune în mitologii contemporane, dar mai ales o abordare artistică a fricilor contemporane. Bestiar 2020 este un show de artă contemporană ce grupează proiecții de artă video cu pictură, desen, sculptură și instalație, dar și lumină, ritm și culoare vs schiță și imobilitate, toate însoțite de empatie și umor. Artiștii care vor expune sunt Alexandra Grigore, Aurel Vlad, Otto Constantin, Theodor Grigoraș, Tara von Neudorf și Vali Chincișan.

Cea de-a șaptea ediţie a Pavilionului de Artă București — Art Safari va avea loc în perioada 11-20 septembrie 2020, la Victoria Tower, pe Calea Victoriei nr.15 din București, în condițiile de siguranță cerute prin legea ce reglementează activitatea muzeelor.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul expoarte.ro.