Managerii instituţiilor de cultură sunt liberi să-şi conceapă programul spectacolelor pentru noua stagiune cum vor

Managerii instituţiilor de cultură sunt liberi să-şi conceapă programul spectacolelor pentru noua stagiune aşa cum consideră de cuviinţă – afirmă ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu. Acesta a făcut precizarea în contextul în care, de la 1 septembrie, oamenii au voie să urmărească spectacole în interiorul instituţiilor de cultură.

Bogdan Gheorghiu: Experienţa din această vară, am mai spus-o şi cu alte ocazii, îmi dă tot dreptul să fiu optimist, pentru că avem parte de un public extrem de civilizat şi extrem de respectuos cu aceste norme ce țin de siguranță epidemiologică. Nu am de ce să nu fiu optimist că și în săli vom avea parte de aceeași conduită, iar dacă pe perioada verii faptul că s-au desfășurat evenimente culturale nu a avut niciun impact negativ din punct de vedere a evoluției epidemilogice, același lucru cred că se va întâmpla și odată cu reluarea spectacolelor în interior. Ştiți foarte bine că acest lucru este permis de la 1 septembrie ,dar în funcție de managerul fiecărei instituții, în funcție de cum se poate organiza, fiecare va demara stagiunea după propriul program.

Realizator: Aflat la Oradea, ministrul culturii a mai spus că municipalitatea va încheia un parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului, pentru reabilitarea, respectiv, restaurarea interioarelor Palatului Episcopal greco-catolic, care a ars într-un incendiu acum doi ani. Suma necesară este estimată la cinci milioane 700 de mii de euro – precizează corespondentul RRA, Stelian-Radu Cacuci.#HUN/aburtica/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 septembrie