Caravana mobilă pentru donare de sânge Blood Network se află în acest sfârșit de săptămână la București

Realizator: Caravana mobilă pentru donare de sânge Blood Network se află în acest sfârșit de săptămână la București, la sediul Centrului de transfuzii din strada Doctor Constantin Caracaș, numărul 2. Din cauza pandemiei, pentru a nu se produce aglomerare, donatorii trebuie să se programeze telefonic la numărul 0730073940. Același lucru îl pot face și cei care s-au vindecat de COVID-19 și vor să doneze plasmă – a explicat organizatorul caravanei Edy Chereji:
Edy Chereji: Donarea se face în baza unor programări. Oamenii s-au programat telefonic. Tocmai pentru a nu crea o aglomerație mare am preferat ca în acest an să facem donările doar pe baza programărilor în prealabil. Sigur că sunt cazuri și sunt și excepții. Şi astăzi au venit persoane dornice să doneze sânge și le-am explicat că au prioritate cei care s-au înscris în lista de donator, dar cu răbdare, în momentul în care se ivește o fereastră disponibilă, sunt primiţi şi cei care nu sunt pe lista de programări.
Realizator: Acțiunea de donare de sânge se încheie astăzi, la ora 14:00. Mâine voluntarii pot face acest gest între orele 8:00 și 14:00. Donatorii de sânge sau plasmă primesc de la organizatorii caravanei reduceri sau bilete gratuite pentru o zi la edițiile de anul viitor ale festivalurilor UNTOLD și Neversea./pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 septembrie)