Serata Muzicala – Visul unei nopti de” Septembrie”

Asociația”Home of Strings”va aduce la cunostinta cu mare bucurie, deschiderea Stagiunii Seratelor Muzicale, la Centrul Cultural Buftea, incepand cu data de, 24 septembrie, 2020, ora 19.

Evenimentul va fi privat, cu intrare pe baza de invitatie, dar va fi transmis si online, pe pagina de facebook a asociației”Home of Strings”, https://www.facebook.com/Home-of-Strings-639129372881945/, si pe pagina de facebook a Centrului  Cultural Buftea, https://www.facebook.com/centrulculturalbuftea.official/. Relații la telefon 0722446057.

Pentru asociația noastră pandemia este o adevărată provocare, în sensul de a ne adapta noilor vremuri si cerinte. Cea mai mare provocare pentru noi este de a reusi sa oferim muzica clasică de calitate online. Apar și sigur vor mai apărea noi forme de expresie, de conținut cultural, dar vom lupta în continuare pentru a aduce oamenii în sălile de spectacol, acolo unde creatia artistica este unică. Actul de creatie, emoția se naște doar în sala de spectacol. Unul din cele mai simple și ieftine moduri de a gestiona arta in aceste vremuri este să o ducem aproape de desființare. Noi nu vrem asta, și de aceea una din variantele pentru a putea merge mai departe este de a transmite  aceste Serate muzicale, in mediul On line. Acum, mai mult ca niciodată, interpreții de muzică clasică, instrumentala și lirică au nevoie de noi, cei care organizăm spectacole, pentru a le da șansa de a fi pe scenă. Transmiterea cunoştinţelor publicului  şi a dobândirii experienţei scenice este cruciala pentru generaţiile tinere, fie că vorbim de balet, teatru sau muzică.

Mulțumim Centrului Cultural Buftea, pentru găzduire, mulțumim de asemenea Domnului Director Robert Nagy, decorat de Presedentia Romaniei cu “Meritul Cultural” in grad de “Cavaler”,  un om de artă, cu un palmares impresionant.

Inceputul carierei  internationale are loc in anul 1999 la “Wiener Staatsoper” si “Semperoper Dresden” in rolul Cantaretului Italian din Opera “Der Rosenkavalier” de R. Strauss

“L’Italiana in Algeri” la “Wiener Staatsoper” (A. Baltza – S. Alaimo) in 2001

“La Cenerentola”  la “New Israeli Opera Tel Aviv” (A. Zedda – J. Di Donatto) in 2001

“Lucia di Lammermoor” la “Deutsche Opera am Rhein Dusseldorf” in 2001 si la “Opera de Toulon” in 2004                                                                                                                                              “Stabat Mater” de G. Rossini cu “Orchestre National de Lille” in 2002                                 “Carmina Burana”  cu “Orchestre Symphonique de Mulhouse” in 2002                                                            “Il Barbiere di Siviglia” la “Wiener Staatsoper” (L. Nucci) in 2003

“Manon” la “Deutsche Oper Berlin” (A. Guingal) in 2004

“Rigoletto” la “Opera Ireland” Dublin in 2004; la “Opera de Lausanne” in 2005; la “Deutsche Oper am Rhein Dusseldorf” in 2006; la “Opera de Massy” in 2007

“Anna Bolena” la “Teatro Massimo di Palermo” (M. Guidarini) in 2008; la “Klangvocal Musikfestival Dortmund” (M. Barbacini – M. Devia) in 2009

“Maria Stuarda” la “Teatro Massimo di Palermo” in 2010

“Requiem” de G. Verdi la “Teatro Massimo di Palermo” (R. Abbado – S. Ganassi) in 2010

“Faust” la “Opera du Rhin Strasbourg” (L. Vaduva) in 2001; la “Bayerische Staatsoper Munchen” in 2001; la “Grand Theatre de Limoges” in 2002; la “Teatro dell’Opera di Roma” (G. Gelmetti – H. de Ana), la “Teatro Regio di Torino” (M. Plasson), la “De Doelen Rotterdam” (L. Vaduva), la “ Teatro della Maestranza de Sevilla” in 2003; la “Frankfurt Opera” in 2007; la “Hessiches Staatstheather Wiesbaden” in 2008; la “Teatro Massimo Bellini di Catania” in 2010.

Moderator Domnul Sever Avram

În perioada anterioară anului 1989, a activat în viața literară în special ca și critic literar și de artă, calitate în care a șI primit premiul revistelor ”ViațaStudențească” și ”Amfiteatru”. A condus Cercul de Critică al Universtății din București, coordonat de Prof. Eugen Simion ș iCenaclul Literar ”Universitas”, coodonat de Prof. Mircea Martin. În paralel și mai ales după revoluție, a publicat totodată poezie și eseuri în reviste precum ”România Literară”, ”România Liberă”, ”Viața românească”, ”Ramuri”, ”Dilema”, precum si traduceri de volume literare (în limbile franceză, spaniolă și italiană). Ca jurnalist, s-a dedicat mai mult analizei politice, interne și externe, precum și relațiilor internaționale. A colaborat cu publicații precum ”Zig-Zag”, ”ExpresMagazin”, ”Tineretul Liber”, ”Viitorul românesc”, dar și cu posturi de radio și televiziune: Radio Europa Liberă, Radio România, Televiziunea Română, etc.

Ansamblul Musica Viva

Ansamblul Musica Viva, fondat în 2005 de pianist Andreea Butnaru şi violoncelistul Florin Mitrea, este gândit, conceput şi realizat ca o manifestare dinamică a muzicii cameral clasice. Au avut până acum mai multe proiecte de succes: Brahmsiana (2008), “Sunet, Materie, Cuvânt” (2010), „Beethoven –Integrala triourilor cu pian“ (2011-2012) şi „Dialogurimuzicale“ (2013 -2015).

În 2013, Musica Viva a fost unul din ansamblurile selectate de BBC Radio Classic să reprezinte Ziua României în transmisiunile de radio ale UniuniiEuropene. Muzicieni cu studii la Berlin, Andreea Butnaru predă la Universitatea Națională de Muzică din București, iar violoncelistul Florin Mitrea este solist instrumentist şi sef de partidă al Orchestrei Naționale Radio.

Baritonul Sergiu Neamtu

A absolvit Universitatea de Muzica din Bucuresti. Vocea lui se remarca prin claritatea timbrala si ambitusul generos ce ii permite sa exploreze o gama larga de repertorii din opera si nu numai.

Este specializat pe muzica baroca si clasica, urmand cursurile de maiestrie cu dirijorul Isaac Alonso de Molina in Parma, Italia.

In present este masterand  la UNMB, si totodata angajat ca solist vocal, la Teatrul Muzical Ambasadorii.

Mezzosoprana Dana Mihordea

 

A absolvit în 2019 cursurile  UNMB, secția Canto, clasa prof.Mariana Colpos. Tipologia sa vocala – mezzosoprana lirica- se pretează îndeosebi repertoriului de muzica Baroca și Muzica Veche în care este si specializata.

În vara anului 2020 a participat la cursuri de măiestrie în cadrul Corului Național de Cameră Madrigal, iar în prezent este masteranda a FIM și FCMPM, secțiile Canto și Muzicologie.

Soprana Maria Ungheanu

Absolventa a Universitatii de Muzica Bucuresti, tipologia sa vocala de soprana se preteaza la repertoriul de muzica Mozartiana cat si al Bellcanto-ului.

Canta in rolul Blonda din Rapirea din Serai de W.Mozart, cat si in rolul Despina din opera Cosi fan tutte, de acelasi compozitor. Interpreteaza Olympia din Povestirile lui Hoffmann de Offenbach, si Norina din Opera Don Pasquale de Donizetti.

Sponsor Oficial : SC Nufărul S.A

Multumim sponsorului nostru pentru sustinerea asociatiei.

S.C. Nufărul S.A. a fost alaturi de noi la toate concertele, si ca un prieten adevărat este alături de noi si in aceste vremuri grele. Dorim sa ne fiti alături si pe viitor si vom face tot posibilul sa fiti mandri de noi, de asociatia Home of Strings.

De asemenea multumim sponsorului nostru Salonul El Studio Style, pentru sustinerea constantă a asociatiei și a artiștilor, prin stilul unic  de make-up  și coafat.

Partener Principal:

Primaria Buftea prin Centrul Cultural Buftea.

Parteneri media:

Agerpres, Radio România Muzical, HotNews, News National, Agentia de presa Rador, Leviathan, Atelierul de Creatii Digitale, Zile si Nopti, Talks Business, Observator Cultural, Online gallery, Ceasca de Cultura, PRwave, Semne Bune, Promenada Culturala, Bucharest Cultural Events, BookHub.