Două cazuri noi de Coronavirus la SRR

Încă doi salariaţi au fost diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2. Facem precizarea că niciunul dintre aceştia nu s-a prezentat la serviciu în ultima perioadă, fiind în concediu de odihnă, respectiv munca la domiciliu. Starea de sănătate a colegilor noştri este bună, unul dintre ei fiind internat la Spitalul Victor Babeş şi celălalt aflându-se sub tratament, în izolare la domiciliu.
Potrivit procedurilor, conducerea SRR a anunţat DSP Bucureşti şi a luat toate măsurile legale ce se impun în astfel de situaţii.
Vă reamintim că, în conformitate cu OPDG nr. 506/15.05.2020, angajaţii Societăţii Române de Radiodifuziune au obligaţia să respecte cu stricteţe igiena personală (spălatul pe mâini cu apă şi săpun timp de cel puţin 20 de secunde, folosirea dezinfectanţilor puşi la dispoziţie de angajator), să poarte masca de protecţie la locul de muncă, astfel încât nasul şi gura să fie acoperite şi, de asemenea, să respecte distanţarea, atât în birouri, cât şi în spaţiile comune.
În vederea limitării răspândirii Covid-19 în cadrul serviciului public de radiodifuziune, managerii/conducătorii locurilor de muncă au obligaţia de a verifica modul în care salariaţii din subordine respectă prevederile legale (purtarea măştii de protecţie, respectarea distanţării sociale).
Angajaţii SRR au obligaţia de a anunţa Cabinetul de Medicină a Muncii al SRR, şeful ierarhic superior, medicul de familie şi DSP din raza teritorială a domiciliului apariţia oricărui simptom de boală (creşterea temperaturii peste 37,3°C, frisoane, cefalee, tuse uscată, pierderea bruscă a gustului şi mirosului).
Facem precizarea că măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în instituţie. (Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice al SRR)/mtanase/sdm2