Apel la respectarea regulilor de protecție împotriva coronavirusului

Realizator: Un nou record al cazurilor noi de coronavirus s-a înregistrat ieri în țara noastră. Au fost raportate 1.713 îmbolnăviri, cele mai multe de la începutul pandemiei. București, Cluj și Suceava dețin un nedorit record al infectărilor, în timp ce numărul pacienților de la terapie intensivă este la fel de îngrijorător, 471 în acest moment. Autoritățile, inclusiv președintele Klaus Iohannis, au făcut încă o dată apel la respectarea regulilor de protecție, mai ales că se apropie sezonul rece, în care apare și gripa. Șeful statului a reamintit că în acest caz sunt eficiente aceleași măsuri ca și pentru coronavirus.
Klaus Iohannis: Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie, de gripă și de COVID-19. Este, așadar, fundamental să menținem în perioada următoare o atitudine prudentă și responsabilă. Să nu uităm că aceleași măsuri – masca, distanțarea, igiena mâinilor, care ne feresc de COVID-19 – ne pot feri și de virusul gripal, precum și de alte viroze. Deci ele devin cu atât mai importante în săptămânile și lunile care urmează.
Realizator: Pe fondul creșterii numărului cazurilor de coronavirus, șeful statului a făcut apel autoritățile locale se sprijine conducerile unităților de învățământ în rezolvarea problemelor cu care se confruntă pentru asigurarea desfășurării cursurilor în siguranță. El le-a spus directorilor de școli să ceară resursele de care au nevoie, indiferent dacă este vorba despre suplimentare de personal, inclusiv medical, acces la resurse tehnologice pentru predarea online sau materiale igienico-sanitare.#HUN/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 septembrie)