Ministerul Sănătăţii a achiziţionat prima tranşă de vaccin antigripal

Ministerul Sănătăţii a achizionat vaccinul antigripal pentru sezonul rece, iar prima tranşă de 330 de mii de doze a fost deja distribuită către Direcţiile de Sănătate Publică. Vaccinul va putea fi administrat gratuit populaţiei prin intermediul medicilor de familie, după cum transmite din Vaslui corespondentul RRA Alina Darie.
Reporter: Prima tranşă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii a ajuns la Vaslui. Este vorba despre 9.200 de doze. O mare parte dintre ele vor ajunge în curând la medicii de familie, conducerea DSP Vaslui susţinând că este aşteptată în prezent metodologia, pe baza căreia se va face repartizarea. Prioritate la imunizare vor avea, ca şi până acum, persoanele din categoriile cu risc crescut, în caz de îmbolnăvire.
Mihaela Vlada, DSP Vaslui: Le vom distribui către unităţile sanitare cu paturi pentru imunizarea personalului medical, către cabinetele medicilor de familie pentru populaţia aflată la risc.
Reporter: Conducerea DSP Vaslui îndeamnă populaţia, mai ales în acest context epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2, să se imunizeze împotriva gripei:
Mihaela Vlada: Recomandăm populaţiei să se adreseze medicilor de familie pentru imunizare împotriva gripei şi să respecte recomandările făcute de către medici.
Reporter: Trebuie spus că imunizarea populaţiei cu vaccinul antigripal este gratuită şi se realizează prin intermediul medicilor de familie./lcoman/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 septembrie