Preşedintele Comisiei Europene a anunțat că redresarea economică a UE se va baza pe pactul ecologic și pe digitalizare

Realizator: Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că redresarea economică a uniunii se va baza pe pactul ecologic și pe digitalizare. Ea a anunțat și o nouă țintă de 55% pentru reducerea emisiilor de gaze până în anul 2030. Este un nivel contestat de unele state membre, dar șefa executivului european a precizat că analiza de impact arată clar că economia și industria europeană pot respecta acest procent.
Ursula von der Leyen: Îndeplinirea acestei noi ținte ne va reduce dependența de importuri de energie, va crea milioane de noi locuri de muncă și va înjumătăți poluarea din aer. Până vara viitoare vom revizui toată legislația europeană de mediu și energie pentru a respecta ținta de 55%. Vom întări comercializarea emisiilor, energiile regenerabile, vom îmbunătăți eficiența energetică, vom reforma taxarea energiei. Trebuie să modernizăm sistemele în economie, societate și industrie. Nivelul actual de consum de materiale nerafinate, energie, apă, mâncare și teren nu e sustenabil.
Realizator: Ursula von der Leyen a mai spus că acum nu este vorba numai despre redresarea economică, ci de o schimbare completă de abordare, dând ca exemple stabilirea salariului minim în uniune, măsuri pentru combaterea șomajului, flexibilizarea condițiilor de acordare a fondurilor europene și a ajutoarelor de stat./ahincu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (17 septembrie)