Evenimente dedicate Zilelor Bucureştiului

Capitala României împlineşte astăzi 561 de ani de atestare documentară, însă anul acesta evenimentele dedicate Zilelor Bucureştiului se desfăşura într-un context special, cauzat de pandemia de coronavirus.

Sunt organizate mai multe evenimente. Numeroase expoziţii pot fi vizitate gratuit, în timp ce şapte garnituri de tramvaie de pe liniile 1, 10, 21, 25, 27, 40 şi 41, personalizate cu graffiti, realizate de către unii dintre cei mai buni artişti de street art din Bucureşti, oferă o expoziţie de artă urbană în mişcare. Tot astăzi, a avut loc şi o paradă a tramvaielor de epocă. Detalii aflăm dintr-un reportaj realizat de Alex Buzică.

Reporter: Societatea de Transport Bucureşti, STB, a organizat astăzi parada tramvaielor de epocă. Vehiculele au străbătut centrul capitalei, circulând pe traseul Depoul Piața Victoriei până în Piața Sfântul Gheorghe și retur.

Pentru a respecta măsurile de prevenire a infecției cu virusul SARS-CoV-2 tramvaiele au circulat, însă, fără călători. Ele au staţionat la terminalul Piața Sfântul Gheorghe, acolo unde pasionații de istorie și tradiție au putut admira și fotografia vehiculele de epocă. Din convoi a făcut parte și tramvaiul de tip V 056, fabricate în anul 1956 prin modernizarea tramvaiului Thompson.

Totodată, astăzi, bucureștenii au mai putut vedea și un tramvai special de tip vagon-restaurant, în cadrul uzinei de reparații a STB. Dacă ați ratat parada tramvaielor, trebuie să știți că evenimentele continuă și astăzi în București.

Realizator: Aşa este. De la ora 20:00, va avea loc retrospectiva online a Festivalului Internaţional iMapp Bucharest, în Piaţa Universităţii. Vor fi şi proiecţii video pe faţadele Teatrului Naţional, Hotelului Intercontinental şi Universităţii. Proiecţiile nu vor avea sunet, iar conţinutul artistic va fi de scurtă durată./mnecula/aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 septembrie