Marea Britanie – noi măsuri de contracarare a coronavirusului

Realizator: Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, se adresează azi națiunii pentru a anunța noi măsuri de contracarare a coronavirusului după ce nivelul alertei pentru COVID-19 a urcat de la 3 la 4, ceea ce înseamnă că transmisia este în creștere exponențială. De joi, Anglia impune restricții în industria ospitalității cu închiderea localurilor publice de la ora 22:00, iar Irlanda de Nord, Țara Galilor și Scoția prelungesc sau extind limitările existente. Potrivit corespondentei RRA, medici britanici de top au avertizat că în lipsa măsurilor urgente Regatul Unit va ajunge la 50.000 de cazuri și cel puțin 200 de decese în fiecare zi.
Reporter: Aura Neag – Studiile medicale arată că 92% din populația Marii Britanii este vulnerabila în acest virus pentru care nu există încă un vaccin. Chris Whitty, reprezentantul profesiei medicale și la rând un sfătuitor important al guvernului, declară că această criză poate fi rezolvată doar prin implicarea fiecăruia.
Chris Whitty: Intrăm acum în anotimpurile care sunt prielnice pentru virusurile respiratorii și este foarte probabil ca și coronavirus, la fel ca gripa, să beneficieze de anotimpul rece. Trebuie să privim această situație ca pe o problemă care va dura șase luni și va trebui să o rezolvăm împreună.
Reporter: Premierul Scoției, Nicola Sturgeon, a anunțat că vor urma noi restricții ce vor fi anunțate în zilele următoare. Se așteaptă ca măsuri similare să fie impuse și în Anglia, Țara Galilor şi Irlanda de Nord.#HUN./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 septembrie)