Alte cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV 2 în şcolile din ţară

În școlile și grădinițele în care vor fi amenajate secții de votare pentru alegerile locale de duminică nu se vor face ore mâine, luni și marți, cursurile urmând să se desfășoare exclusiv online; astfel autoritățile vor avea timp să pregătească secțiile de votare și după ziua scrutinului, să curețe și să dezinfecteze sălile de clasă. Între timp crește numărul elevilor și al angajaților unităților de învățământ diagnosticați cu COVID-19. Nicoleta Stoian vine cu detalii.

Reporter: Unul dintre cele mai mari licee din Galați, Colegiul Național Costache Negri, a trecut la cursuri exclusiv online după ce alți doi elevi au fost confirmați cu COVID-19 pe lângă un prim caz înregistrat luni.

Şi la Colegiul Național Ion Minulescu din Slatina elevii din două clase au intrat în scenariul roșu pentru următoarele două săptămâni după ce un profesor și un elev au fost testați pozitiv. O altă clasă din cadrul unității de învățământ este în aceeași situație încă de luni.

În județul Suceava șoferul microbuzului școlar din comuna Arbore a fost confirmat cu noul coronavirus și este internat la spitalul din Rădăuți. Acest fapt provoacă îngrijorarea părinților, deși conducerea unității a dat asigurări că mașina în cauză a fost dezinfectată.

Şi în județul Timiș cinci elevi și șapte angajați ai unor școli au fost depistați cu COVID-19; în acest context, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean fac apel la părinți să respecte măsurile de prevenire a răspândirii bolii și la intrarea și ieșirea din unitățile de învățământ, atrăgând atenția că aceste reguli nu trebuie respectate doar în interiorul școlilor./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 septembrie