A murit din cauza coronavirusului, dar cu toate acestea i se menţine candidatura

Cele două mari partide din România au reuşit ca un mort să devină candidatul cu cele mai mari şanse la alegerile pentru ocuparea postului de primar.
Potrivit Főtér.ro, situaţia cea mai absurdă a apropiatelor alegeri locale din România este creată de faptul că primarul din Deveselu (jud.Olt) a decedat în cursul săptămânii trecute din cauza coronavirusului, respectiv din cauza complicaţiilor apărute în evoluţia bolii.
Ion Aliman s-a bucurat de sprijinul partidului de guvernământ PNL, respectiv şi de cel al partidului de opoziţie PSD. Acest sprijin s-a manifestat într-o măsură atât de mare, încât cele două mari partide au reuşit, în pofida tragediei, ca pe buletinele de vot să figureze şi în continuare numele acestuia, iar oamenii să-l şi poată vota.
În spatele implicaţiilor problemei s-ar putea afla faptul că în urmă cu 4 ani primarul a câştigat candidând ca social-democrat, de data aceasta însă a vrut să candideze din nou, dar pentru prima dată în culori liberale, iar ulterior a revenit totuşi în PSD. Prin moartea sa ambele partide au rămas fără candidat.
În zadar s-au opus contracandidaţii numirii defunctului, numele lui Ion Aliman a rămas pe buletinul de vot. Interesul celor două mari partide constă în ideea ca oamenii să-l voteze pe candidatul decedat. Astfel precis va fi nevoie de organizarea unor noi alegeri, iar cele două formaţiuni pot desemna un nou candidat.
(Autor: György Farkas)
Traducerea: Imola Stănescu

 

24 (Ungaria), 24 septembrie 2020