Nu au fost găsiţi explozibili în pachetul suspect depistat aproape de fostul sediu al revistei Charlie Hebdo din Paris

Surse ale poliţiei franceze, citate de postul de radio France Info, au declarat că nu au fost găsiţi explozibili într-un pachet suspect, descoperit lângă fostul sediu al revistei de satiră Charlie Hebdo din estul Parisului, unde a avut loc un atac cu cuţitul, vineri.

Premierul francez, Jean Castex, a declarat că patru persoane au fost înjunghiate, iar poliţia a comunicat că un suspect a fost arestat. Anterior, o sursă a poliţiei a declarat pentru Reuters că doi dintre răniţi se află în stare gravă. O sursă a poliţiei a declarat că la locul incidentului a fost găsită o macetă, iar o altă sursă a poliţiei a spus că este vorba de un satâr pentru carne.

Autorităţile locale au îndemnat populaţia să evite zona, afirmând că este în desfăşurare o operaţiune a poliţiei, într-un arondisment din nordul capitalei, iar liniile de metrou au fost închise în zonă.

Atacul survine la trei săptămâni după începerea procesului în care sunt judecate 14 persoane, suspectate de legături cu islamiştii care au atacat sediul Charlie Hebdo în ianuarie 2015, omorând 12 oameni./mbrotacel/schelaru

REUTERS – 25 septembrie