Donaţie pentru pacienţi, prin Crosul #alergpentruei

Pasionaţii de sport şi nu numai pot alerga în acest weekend pentru o cauză umanitară, la cea de-a 12-a ediţie a Crosului în beneficiul pacienţilor îngrijiţi de Hospice, Casa Speranţei. Evenimentul este adaptat condiţiilor impuse de pandemie, aşa că se poate alerga individual sau în grupuri de maxim 10 persoane, pe orice traseu, în orice zonă a ţării. Pentru atingerea scopului caritabil, doritorii trebuie să se înscrie gratuit pe site-ul team.hospice.ro, iar sponsorii evenimentului vor dona câte 10 lei pentru fiecare kilometru parcurs. Radio România este partener media al evenimentului. Mai multe aflăm de la Răzvan Ţirea, Radio România Braşov FM.
Reporter: Oricine doreşte să ajute pacienţii Hospice Casa Speranţei o poate face fără a scoate un ban din buzunar. Doritorii trebuie doar să se înscrie online, gratuit, pe siteul team.hospice.ro. Coordonatorul evenimentului, Beatrice Paring:
Breatice Paring: Oricine, de oriunde, din toată ţara, dar şi din afara ţării, poate, sâmbătă şi duminică, să facă o cursă de 1, 2, 10 kilometri, 20 de kilometri, o înregistrează pe o aplicaţie de alergare şi după aceea urcă pe social media cu #alergpentruei. Pentru fiecare kilometru făcut cu sufletul şi cu gândul alături de pacienţii noştri, sponsorii curselor vor oferi 10 lei donaţie pentru serviciile noastre.
Reporter: Orice ajutor este bine-venit, orice kilometru alergat înseamnă un plus în ţinta organizatorilor, asta cu atât mai mult cu cât anul acesta a fost foarte dificil din cauza pandemiei. În anii trecuţi, Crosul „Aleargă tu pentru ei” avea şi o cursă specială pentru beneficiarii serviciilor Hospice Casa Speranţei. Virginia Marin a luat şi ea startul în 2019, în cursa specială, deşi nu mai e la fel de sprintenă ca în tinereţe.
Virginia Marin: Este de admirat că oamenii se implică. În situaţia asta trebuie să ne ţinem la suprafaţă şi, pentru mine, Hospice-ul a fost a doua casă.
Reporter: Până acum, în Crosul Hospice s-au înscris peste 1.300 de alergători din toate colţurile ţării. Puteţi să vă înscrieţi însă şi în zilele competiţiei, pe team.hospice.ro./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 septembrie