Donald Trump a desemnat-o pe judecătoarea Amy Coney Barrett pentru Curtea Supremă a Statelor Unite

Preşedintele american, Donald Trump, anunţă persoana pe care o nominalizează la Curtea Supremă a Statelor Unite, în cadrul unei decizii ce ar putea influenţa hotărârile juridice majore din Statele Unite pentru deceniile următoare.

Donald Trump: Mă aflu în faţa dumneavoastră, astăzi, pentru a-mi îndeplini una dintre datoriile cele mai înalte şi mai importante, în temeiul Constituţiei Statelor Unite – nominalizarea unui judecător al Curţii Supreme. Aceasta este a treia astfel de nominalizare pe care o fac, după judecătorul Gorsuch şi judecătorul Kavanaugh, şi este, într-adevăr, un moment de mândrie.

În ultima săptămână, naţiunea noastră a deplâns pierderea unei adevărate legende americane. Judecătoarea Ruth Bader Ginsburg a fost un gigant al justiţiei şi o deschizătoare de drumuri pentru femei. Viaţa şi moştenirea ei extraordinare îi vor inspira pe americani generaţii întregi de acum înainte.

Acum ne adunăm în Rose Garden pentru a ne continua sarcina nesfârşită de a asigura justiţie egală şi de a menţine statul de drept imparţial. Astăzi, am onoarea de a nominaliza una dintre cele mai strălucite şi mai înzestrate minţi ale justiţiei ţării noastre la Curtea Supremă. Este o femeie cu realizări fără egal, un intelect impozant, referinţe excelente şi o loialitate neclintită faţă de Constituţie – judecătoarea Amy Coney Barrett./mbrotacel/schelaru

CNN INTERNATIONAL – 27 septembrie